Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μέρα δράσης» στις 28 Απριλίου

Εικόνα του άρθρου «Μέρα δράσης» στις 28 Απριλίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2020, 17:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Τρίτη 28 Απριλίου είναι «μέρα δράσης» για σωματεία και εργασιακούς φορείς. Ο σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων συμμετέχει στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και δίνει ραντεβού στις 10 το πρωί στο δημαρχείο, «όπου σε μια συμβολική κίνηση θα αναρτήσουμε ένα πανό και τα μέλη του συλλόγου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου».

Ο σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «,πορεί πράγματι, ξανά με τις θυσίες των εργαζομένων και του λαού μας, να  κερδήθηκε χρόνος στην μετάδοση του κορωνοϊού, αλλά η κυβέρνηση αυτό τον χρόνο δεν τον εκμεταλλεύεται ούτε για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμο προσωπικό και μέσα, ούτε για να ανακουφίσει από τα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη την λαϊκή οικογένεια, αλλά ούτε και για να προστατέψει την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία».

Ακόμα, καταγγέλλει την «πλειοψηφία των δημάρχων» ότι κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση. «Στο Δήμο Ιωαννιτών ο διαγωνισμός για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, έχει ακυρωθεί τόσες φορές που έχει γίνει ένα κρύο ανέκδοτο σε βάρος των εργαζόμενων» αναφέρει και προσθέτει ότι «με τις αυθαιρεσίες των ΠΝΠ βρήκαν την ευκαιρία δήμαρχοι να αφαιρέσουν ημέρες από την δεκαήμερη άδεια των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού και να «κόψουν» και την άδεια των εορτών του Πάσχα, ενώ τις υπεραπλουστευμένες διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων που τους χάρισε η κυβέρνηση τις αξιοποιούν οι δήμαρχοι ανεξέλεγκτα και προς όφελος των εργολάβων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back