Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μέρα δράσης» με τρία ραντεβού στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου «Μέρα δράσης» με τρία ραντεβού στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2022, 14:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί σε τριπλό «ραντεβού» κινητοποιήσεων, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου:

  • 12:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου, παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΔΥ
  • 13:30 στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, συμμετοχή στη διαμαρτυρία των γονιών και των εκπαιδευτικών
  • 18:30 πικετοφορία από το Εργατικό Κέντρο 

«Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται. Καθημερινά οι νεκροί είναι δεκάδες και χιλιάδες τα νέα κρούσματα που φανερώνουν ότι η εξάπλωση είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού επιμένει στη λογική της ατομικής ευθύνης» σημειώνει το ΕΚΙ και συμπληρώνει ότι «οι ουρές στις κρατικές δομές για ένα τεστ είναι ατελείωτες, σπρώχνουν  τους εργαζόμενους και το λαό στους ιδιώτες της υγείας που θησαυρίζουν».

Ειδικά για τα σχολεία, αναφέρει ότι «η εκρηκτική και ανεξέλεγκτη κατάσταση στα σχολεία γίνεται φανερή με τα 14.000 κρούσματα μαθητών κι εκπαιδευτικών από την πρώτη κιόλας μέρα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις αίθουσες - κλουβιά  των σχολείων στοιβαγμένοι σε τμήματα των 27-28 μαθητών. Το απαράδεκτο μέτρο του 50+1% θετικών κρουσμάτων ανά τμήμα για να σταματήσει η λειτουργία του, θα δημιουργήσει έκρηξη υπερμετάδοσης».

Το ΕΚΙ ζητάει μεταξύ άλλων μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό, οργάνωση της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους, άδειες ειδικού σκοπού, μέτρα στις συγκοινωνίες, ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στους μετανάστες εργάτες χωρίς όρους και προϋποθέσεις, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά κ.α.

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Στις κρίσιμες στιγμές που περνάμε δεν είναι πολλά αυτά που μπορούν να ειπωθούν. Ωστόσο το εργατικό κέντρο να παραμείνει στα δικά του . Ή λειτουργία των σχολείων είναι υπόθεση των εκπαιδευτικών και μόνο. Από και πέρα βέβαια υπουργεία Παιδείας και Υγείας πρέπει να κάνουν το καλύτερο δυνατόν. Που είναι οι ειδικοί επιστήμονες?? Θα ήθελα πολύ να τους ακούσω.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back