ΕΛΛΑΔΑ

«Μεγάλη πολιτική επιτυχία» οι συντάξεις

Εικόνα του άρθρου «Μεγάλη πολιτική επιτυχία» οι συντάξεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2018, 14:01
ΕΛΛΑΔΑ

Ως μία «μεγάλη πολιτική επιτυχία της κυβέρνησης» χαρακτήρισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, την έγκριση από το EuroWorkingGroup της μη περικοπής των συντάξεων.

Μιλώντας στο «105,5 Στο Κόκκινο», ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι η ακύρωση του μέτρου της περικοπής έχει «πολλαπλή σημασία και αξία, πρώτα για τους συνταξιούχους που δεν θα δουν να μειώνονται τα εισοδήματά τους, ταυτόχρονα όμως και ακόμη μεγαλύτερη, πολιτική σημασία, γιατί δείχνει την δυνατότητα να μην εφαρμοστούν μέτρα που πάρθηκαν υπό άλλες συνθήκες».

Παράλληλα, όπως είπε, «στέλνει ένα μήνυμα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Είναι το πρώτο μίας σειράς άλλων μέτρων που θα ακολουθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση».

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης άσκησε κριτική στη ΝΔ για την στάση της στην προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων, λέγοντας ότι «είναι βαθιά χαραγμένο στην σκέψη και τον νου των εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων και του λαού το τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στον τομέα αυτό. Γνωρίζουν όλοι ποιοι μείωσαν κατά 30%-40% τις συντάξεις, ποιοι υπονόμευσαν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μέσα από το PSI, ποιοι πριν ακόμη το ξέσπασμα της κρίσης διαχειρίστηκαν με τέτοιο τρόπο τα αποθεματικά των Ταμείων, ώστε οδήγησαν στην χρεοκοπία τους».

(Πηγή: ΑΠΕ)

 




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back