ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mεγάλες παρέες; Ξεχάστε τες

Εικόνα του άρθρου Mεγάλες παρέες; Ξεχάστε τες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2020, 02:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από 1η Ιουνίου ανοίγουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Και μόνο οι εξωτερικοί χώροι προς το παρόν –οι εσωτερικοί χώροι αργότερα.

Τραπεζάκια έξω, λοιπόν, αλλά με περιορισμούς, που αλλάζουν εντελώς τον τρόπο με τον οποίο έχουμε μάθει να συναναστρεφόμαστε. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, θα εφαρμοστεί ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών (ή των σταντ). Οι παρέες δε, θα είναι μικρές, όχι πάνω από τέσσερα άτομα τα καθήμενα σε κάθε τραπέζι. Το προσωπικό θα πρέπει να φορά μάσκα και γάντια. Υπάρχει κι ένας άλλος όρος που αφορά τον μέγιστο αριθμό πελατών: 1 πελάτης ανά 3 τ.μ. Αυτό σημαίνει στην πράξη, ότι οι πελάτες που θα βρίσκονται σε ένα εστιατόριο ή σε μια καφετέρια, θα πρέπει να είναι πολύ λιγότεροι από ό,τι είναι σήμερα.

Οι όροι αυτοί προκαλούν ήδη την έντονη ανησυχία ιδιοκτητών εστιατορίων και καφέ, δεδομένου ότι μειώνονται δραστικά τα τραπεζοκαθίσματα που μπορούν να διαθέσουν στους πελάτες τους. Στα Γιάννενα, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ περιμένουν διευκρινίσεις και οδηγίες από τα πανελλήνια συνδικαλιστικά τους όργανα, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Κάθε άλλο παρά αποκλείεται πάντως, αν δεν υπάρξουν μέτρα στήριξης, αρκετές από τις επιχειρήσεις να μην ανοίξουν καθόλου. 

Μια κατάσταση καθόλου διαφορετική από αυτήν που προμηνύεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη στον χώρο της εστίασης.


Διαβάστε επίσης:
Τι ισχύει για τις μετακινήσεις
Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία (νεότερα αναμένονται από το Υπουργείο)
Πού θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες
Ωράρια και προσέλευση στην εργασία
Πώς θα ανοίξει η αγορά
Κλειστά ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, παιδικές χαρές

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back