ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ Παλαιστινίων σε Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο

Εικόνα του άρθρου Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ Παλαιστινίων σε Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2023, 19:33
ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους το Σάββατο στο Λονδίνο, το Βερολίνο και το Παρίσι για να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία ο στρατός του Ισραήλ ενέτεινε την επίθεσή του κατά της Χαμάς.

Στο Λονδίνο, τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν μεγάλα πλήθη να πραγματοποιούν καθιστικές διαμαρτυρίες αποκλείοντας το Oxford Circus και το Piccadilly Circus, προτού διαδηλώσουν προς την πλατεία Trafalgar και συγκεντρωθούν εκεί.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «Ελευθερία για την Παλαιστίνη» και φώναζαν «κατάπαυση του πυρός τώρα» και «κατά χιλιάδες, κατά εκατομμύρια, είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Σε ανάρτησή της στο Χ, η αστυνομία ανέφερε ότι ένα άτομο συνελήφθη για επίδειξη πλακάτ που θα μπορούσε να υποκινήσει μίσος, κατά παράβαση της νομοθεσίας περί τρομοκρατίας.

Η Βρετανία έχει υποστηρίξει το δικαίωμα του Ισραήλ στην άμυνα. Απηχώντας τη στάση της Ουάσινγκτον, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ απέφυγε να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και, αντίθετα, τάχθηκε υπέρ των ανθρωπιστικών παύσεων ώστε να επιτραπεί η παροχή βοήθειας στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Σε Παρίσι και Βερολίνο

Χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν στο κέντρο του Παρισιού για να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός με πλακάτ που έγραφαν «Σταματήστε τον κύκλο της βίας» και «Το να μην κάνεις τίποτα, να μην λες τίποτα σημαίνει ότι είσαι συνένοχος».

Στο Βερολίνο, διαδηλωτές ανέμιζαν παλαιστινιακές σημαίες, απαιτώντας κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Μια γυναίκα βάδισε με το χέρι της στον αέρα, με το χέρι της καλυμμένο με ψεύτικο αίμα.

Οι δυτικές κυβερνήσεις προσέφεραν στήριξη στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, αλλά υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων που έχουν αυξηθεί κατά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, οι οποίοι έχουν προκαλέσει χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εκτοπισμένους στη Γάζα.

Οι Παλαιστίνιοι ανέφεραν ένα θανατηφόρο ισραηλινό χτύπημα σε ένα σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια Γάζα που χρησίμευε ως καταφύγιο το Σάββατο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back