πλαισιο πισω tc1
ΘΕΑΤΡΟ

Με τη «Μωβ ομπρέλα» στο Καμπέρειο Θέατρο

Εικόνα του άρθρου Με τη «Μωβ ομπρέλα» στο Καμπέρειο Θέατρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2018, 15:37
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παράσταση «Η Μωβ Ομπρέλα» της Άλκης Ζέη ανεβάζει στο Καμπέρειο Θέατρο η Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Οι παραστάσεις για τα σχολεία ξεκινούν στις 5 Νοεμβρίου.

Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή Σοφίας Ευτυχιάδου-Δήμητρας Λαρεντζάκη και σκηνοθεσία της Δήμητρας Λαρεντζάκη. Σε σημείωμά της, η σκηνοθέτης αναφέρει: ««Η Μωβ ομπρέλα είναι η απόδειξη ότι όλοι κάποτε υπήρξαμε παιδιά. Σε μια εποχή χαμένη πια μέσα στον απόλυτο χρόνο της ενηλικίωσής μας. Ο μαγικός κόσμος της ακράδαντης παιδικής πίστης. Η ακλόνητη παιδική φαντασία για την αόρατη διάσταση που μπορούν να έχουν όλα. Αρκεί να στρέψουμε το βλέμμα και να μπούμε από την πόρτα που είναι ανοιχτή, στον μαγικό τους κήπο. Εκεί που τα πιο απλά πράγματα μπορούν να φτιάξουν τον κόσμο ξανά. Ένας κόσμος φτιαγμένος στο μυαλό, στα όνειρα, στις νύχτες που τα παιδιά μετράνε τ’ άστρα. Και μας τον προσφέρουν. Ένας κόσμος που μας χωράει όλους. Μικρούς και  μεγάλους. Διαφορετικούς. Που δεν έχουν  πάντα την ίδια πατρίδα, την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία. Αλλά  μπορούν να κρατήσουν όλοι μαζί μια μωβ ομπρέλα και να πετάξουν».

Λίγα λόγια για το έργο: Η Ελευθερία ή αλλιώς Λέτρω, ένα δεκάχρονο κορίτσι, ζει με τους γονείς της και τα δύο δίδυμα μικρότερα αδέρφια της στο Μαρούσι. Τότε, το τελευταίο καλοκαίρι πριν από τον πόλεμο του 1940. Λιγοστά τα παιχνίδια τους: βόλοι, σκοινάκι, γιο-γιο, κι ένα ζευγάρι πατίνια, που τους τα δάνειζε το ξένο παιδί από τη Γαλλία, που ήρθε να μείνει στο πάνω πάτωμα του σπιτιού τους κι έγινε ο αχώριστος φίλος τους. Παίζουν όλοι μαζί και σκαρώνουν με τη φαντασία τους ένα σχέδιο για να κατορθώσουν να πάρουν στα χέρια τους μια πολυπόθητη μωβ ομπρέλα και να πετάξουν σε κόσμους μακρινούς. Θα τα καταφέρουν;

Στην παράσταση παίζουν: Αρετή Τίλη, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Ευάγγελος Χαλκιαδάκης, Νίκος Τουρνάκης, Στέλλα Ράπτη, Γιάννης Ασκάρογλου, Δημήτρης Όντος, Χρήστος Χριστόπουλος, Κωνσταντίνα Εμμανουήλ.

Σε ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, αναφέρεται ότι λόγω της μεγάλης ζήτησης από τα σχολεία, τηρείται σειρά προτεραιότητας για τον έγκαιρο προγραμματισμό. Πληροφορίες-κρατήσεις: 2651025670.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back