ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με τη βοήθεια της αγίας, θα πάρουμε και ΕΣΠΑ…

Εικόνα του άρθρου Με τη βοήθεια της αγίας, θα πάρουμε και ΕΣΠΑ…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2019, 17:26
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μια νέα… μεθοδολογία για την απορρόφηση των προγραμματικών πόρων στην Ήπειρο, εισηγείται ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος. Με δύο από τις τρεις σημερινές του ανακοινώσεις, αρχικά αναφέρει ότι «για μια ακόμη φορά, η Ήπειρος βρίσκεται κάτω από τη βάση με ποσοστό απορρόφησης μόλις 23,87% από τα 253 εκατομμύρια ευρώ που της αναλογούν» και έπειτα ότι «με οδηγό την Αγία Θεοδώρα διαμορφώνουμε το νέο αναπτυξιακό θαύμα της Ηπείρου».

Φυσικά, πρόκειται για έναν ακόμα επικοινωνιακό νεολογισμό του κ. Ριζόπουλου που προσπαθεί να είναι ταυτόχρονα «τεχνοκράτης και λαϊκός», με τα αποτελέσματα πάντως να μην είναι πάντα τα δέοντα.

Η επίκληση της Αγίας Θεοδώρας ως…αναπτυξιακού συμβούλου προέκυψε από την παρουσία του κ. Ριζόπουλου στη θρησκευτική λιτανεία στην Άρτα,  όπου τόνισε ότι «όλος ο βίος της Αγίας Θεοδώρας είχε ως επίκεντρο την αγάπη στο Θεό και τον άνθρωπο. Είναι πραγματικά ασφαλείς οδηγοί που μας επιτρέπουν σε συνδυασμό με το όραμα, τη γνώση και την σκληρή δουλειά να πετύχουμε το ‘θαύμα’. Να φέρουμε την Ήπειρο στην κορυφή των Περιφερειών της Ελλάδας και της Ευρώπης σε ανάπτυξη».

Στα πιο… οικονομοτεχνικά, όταν η Αγία δεν είχε βάλει ακόμα τη χείρα της, οι Ορίζοντες προτείναν σε άλλη ανακοίνωση ότι « στο επόμενο ΠΕΠ της Ηπείρου δεν θα υπάρχει καμία δράση η οποία δεν θα μπορεί να υποστηρίξει το ανταποδοτικό όφελος για τις οικονομικές ανάγκες της Περιφέρειας», κάτι που είναι αρκετά ασαφές από μόνο του, καθώς και το πιο συγκεκριμένο ότι «θα υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ των μεγάλων έργων και τα έργα αυτά, θα επιμερίζονται με αξιοκρατικά χαρακτηριστικά που θα βασίζονται στην πληθυσμιακή δύναμη του καθενός αλλά θα έχουν και άλλη μια παράμετρο ως επιβράβευση – το ποσοστό συμμετοχής του κάθε Δήμου στις εκλογές».

Στην τρίτη ανακοίνωση της Τρίτης, ο κ. Ριζόπουλος κατέθεσε μερικά βιωματικά γεγονότα σχετικά με τη ζωή της γιαγιάς του με αφορμή την επίσκεψή του στη Θεσπρωτία.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back