ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με συνέχεια στα «έργα ετών»

Εικόνα του άρθρου Με συνέχεια στα «έργα ετών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2024, 09:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το τεχνικό πρόγραμμα έργων αποτελεί μια βασική απεικόνιση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή που προγραμματίζονται. Δεν είναι όμως πραγματική. Γιατί αρκετά από τα προγραμματιζόμενα έργα δεν έχουν ακόμη εξασφαλισμένες πιστώσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων προχώρησε χτες στην πρώτη τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, όπως αυτό είχε ψηφιστεί τον Δεκέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Έργων Κώστα Γκόγκο, η τροποποίηση ήταν απαραίτητη για κατατεθούν κάποια συμπληρωματικά στοιχεία.

H Tατιάνα Καλογιάννη από την παράταξη «Ιωάννινα_2023», η οποία ψήφισε την τροποποίηση, έκανε μεταξύ άλλων την απαραίτητη παρατήρηση για «έργα ετών»: «Καταδεικνύεται, δυστυχώς, αυτό που πολλές φορές καταθέσαμε στην αίθουσα αυτή, ότι τα έργα είτε δεν δημοπρατούνται μετά από ολοκληρωμένες μελέτες, είτε οι προϋπολογισμοί τους είναι στον ‘αέρα’, ή δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλαπλές παρατάσεις και μικρός ρυθμός απορρόφησης». Η κα Καλογιάννη ζήτησε από τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα να ανατρέψει «τις παθογένειες γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα έργα θα εξακολουθούν να σέρνονται από χρονιά σε χρονιά και εις βάρος των συνδημοτών μας».

Παρόμοια και η τοποθέτηση του Παντελή Κολόκα από την «Όμορφη Πόλη»: «Είναι καιρός να προχωρήσουν θέματα που έχουν μείνει πολύ πίσω και για τα οποία έχει κλείσει μια δεκαετία».


* Φωτό αρχείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back