ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Με συνεργασία θα ξεπεράσουμε την κρίση»

Εικόνα του άρθρου «Με συνεργασία θα ξεπεράσουμε την κρίση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2020, 19:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ανακεφαλαίωση των δράσεων της Περιφέρειας Ηπείρου και της Πολιτικής Προστασίας έκανε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, τονίζοντας ότι υπάρχει «απόλυτη συνεργασία με τα νοσοκομεία», καθώς και ότι η Περιφέρεια «έχει ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει, όπως το ίδιο έπραξε και με το Πανεπιστήμιο για την παραγωγή τρισδιάστατων μασκών».

Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, η συνολική συνδρομή της Περιφέρειας σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό,  μαζί με το ποσό των  180.000 ευρώ που πρόκειται να δοθεί  εντός των ημερών στο νοσοκομείο Φιλιατών,  ξεπερνά το 1.050.000 ευρώ.

Παράλληλα, έχει διαθέσει υγειονομικό υλικό σε αστυνομία, πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες, ενώ έχουν γίνει εκτεταμένες απολυμάνσεις. Από την προσεχή Τρίτη θα επαναληφθεί η διανομή.

Ο περιφερειάρχης είπε επίσης ότι τηρούνται απόλυτα οι οδηγίες του ΕΟΥΔ και ότι η Περιφέρεια από μόνη της δεν παίρνει κάποια απόφαση.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένες ιχνηλατήσεις επαφών ασθενών που έχουν προσβληθεί από τη νόσο και παράλληλα προβαίνουν σε έλεγχο όσων τίθενται σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Επίσης έχουν συνδράμει στην υποδοχή των επαναπατρισθέντων από την Ιταλία και την αντίστοιχη προώθηση των Ιταλών προς την πατρίδα τους, καθώς επίσης και στη διαχείριση (μαζί με την αστυνομία)  της ομαδικής άφιξης το βράδυ της Τετάρτης  59 αλβανών υπηκόων που επέστρεφαν στην Αλβανία.

Ειδικά για την Άρτα, ο κ. Καχριμάνης υπερασπίστηκε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας (που δέχθηκαν κριτική) και τόνισε ότι «κινήθηκαν άμεσα και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας».

Ήδη εξετάστηκαν 15 δείγματα από στενές επαφές των ατόμων που έχουν προσβληθεί και βγήκαν αρνητικά.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δουλεύουν στα νοσοκομεία και στις υγειονομικές υπηρεσίες για το  έργο τους. Εμείς είμαστε συνεχώς αρωγοί τους και δεν αφήνουμε τίποτε να πέσει κάτω, είτε πρόκειται για νοσοκομεία, είτε για Κέντρα Υγείας. Θεωρώ πως με το συντονισμό που έχουμε και με τη βοήθεια του Θεού θα περάσουμε τα δύσκολα», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back