Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

… με δεμένα τα μάτια στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου … με δεμένα τα μάτια στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2019, 15:43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Soundtrope Festival είναι επί της ουσίας το μόνο πολιτιστικό γεγονός που συμβαίνει στα Γιάννενα τον τελευταίο καιρό. Φέτος, «ανοίχτηκε» θεματικά, πετυχαίνοντας να φέρει κοντά του ένα πιο ευρύ κοινό και κυρίως να δώσει την αίσθηση ότι επιτέλους κάτι κινείται στην πόλη.

Χτες, το Soundtrope Festival εγκαινίασε ένα ενδιαφέρον και διαφορετικό εγχείρημα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων. Πρόκειται για μια έκθεση με τίτλο «Puzzle» στο πλαίσιο της νέας θεματικής ενότητας «Hand in Hand», που αποτελεί ένα παζλ… φωτογραφίας, ζωγραφικής, μουσικής και λογοτεχνίας. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία αυτού του εγχειρήματος, είναι ότι οι άνθρωποι του Soundtrope αξιοποίησαν το καλλιτεχνικό δυναμικό αυτής της πόλης (διαβάστε εδώ).

Στον εσωτερικό χώρο λοιπόν του Μουσείου Αργυροτεχνίας, στο Ιτς Καλέ, στήθηκε μια έκθεση, στην οποία ο επισκέπτης εισέρχεται με δεμένα τα μάτια (ο πρώτος ήχος που καλωσορίζει τον επισκέπτη είναι ο ήχος που κάνει το λευκό μπαστούνι στο έδαφος). Το σκεπτικό της όλης υπόθεσης είναι να αγγίξει και να νιώσει κανείς με την αφή τις δημιουργίες - στο τέλος έχει τη δυνατότητα και να τις δει-, ακούγοντας παράλληλα μια λογοτεχνική περιγραφή και μια μουσική σύνθεση. 

Η χτεσινή βραδιά, λόγω των εγκαινίων, συνοδεύτηκε και από μια μουσική περφόρμανς-έκπληξη στον όροφο του Μουσείου, ανάμεσα στα εκθέματα. Η περφόρμανς εκτελέστηκε με τους επισκέπτες να είναι μόνο ακροατές κι όχι θεατές (δεμένα τα μάτια, είπαμε). Για 20’ λεπτά, ο μουσικός Αλέξης Τσιώνης έπαιξε με την κιθάρα του διάφορες συνθέσεις, και δικές του.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 23 Νοεμβρίου. Το Soundtrope Festival και το Μουσείο Αργυροτεχνίας θα ανακοινώσουν τις ώρες επίσκεψης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλέφωνο του Μουσείου: 2651064065. 


Επόμενη «στάση» για το Soundtrope, είναι το live του Μικ Χάρβεϊ, του J.P Shilo και του σούπερ γκρουπ τους, στις 13 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο.


* Φωτογραφίες: Φώτης Καραγιάννης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back