ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η γιορτή κρατάει σαράντα μέρες

Εικόνα του άρθρου Η γιορτή κρατάει σαράντα μέρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2019, 19:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το μεγαλύτερο, καλύτερο Soundtrope όλων των εποχών και ταυτόχρονα, το μοναδικό σοβαρό μουσικό φεστιβάλ των Ιωαννίνων, ξεκινάει σε μια εβδομάδα με εμφατικό τρόπο.

Για πρώτη φορά στα Γιάννενα θα βρεθούν (πραγματικά) μεγάλα ονόματα της εναλλακτικής μουσικής σκηνής, γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες, ανερχόμενοι συνθέτες και μουσικοί, που θα εμφανιστούν εν μέσω διάφορων εντασσόμενων στο φεστιβάλ γεγονότων.

Το φεστιβάλ που θα διαρκέσει 40 μέρες, περιλαμβάνει πολλή μουσική, εικαστικά, video art, φωτογραφία, φιλμ, σύγχρονο χορό, και σεμινάρια.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

«Η φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ είναι βασισμένη και αφιερώνεται στην έννοια και στη σημασία της λέξης ‘σεβασμός’ με κύριο χαρακτηριστικό την πολυμορφία αλλά και το έντονο στοιχείο της διαφορετικότητας» αναφέρουν οι διοργανωτές.

H αυλαία της φετινής διοργάνωσης του Soundtrope Festival ανοίγει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου με τους Michael Gira και Norman Westberg ιδρυτικά και ενεργά μέλη των θρυλικών Swans. Στο πλαίσιο των συναυλιών τους στην Ευρώπη κάνουν στάση στο Soundtrope Festival και τα Γιάννενα και παίζουν στην Ακαδημία τελικά.

Το  ακόμα μεγαλύτερο «κλου» αναμένεται να είναι ο Mick Harvey, ο Αυστραλός μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής, ιδιαίτερα γνωστός για την μακρά πορεία του στους Nick Cave and the Bad Seeds αλλά και για την μόνιμη συνεργασία του με την εξίσου εξαιρετική PJ Harvey, έρχεται στο Soundtrope Festival με ένα σούπερ γκρουπ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια μοναδική double bill συναυλία καθώς επί σκηνής την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου θα συμπράξουν στο πλευρό του Mick Harvey οι σπουδαίοι J.P Shilo γνωστός από τη θητεία του στους Hungry Ghosts παρέα με τους Steve Shelley ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Sonic Youth καθώς επίσης και ο Αυστραλός Glenn Lewis.

Σπουδαία στιγμή αναμένεται να είναι η εμφάνιση του Drew McDowall των Coil την Παρασκευή 1h Νοεμβρίου. Θα παρουσιάσει live τον εμβληματικό δίσκο των COIL «Time Machines». Ο Drew McDowall έχοντας τον ρόλο του συνθέτη -ενορχηστρωτή, remixer - παραγωγού καθώς επίσης και το ρόλο του performer μετράει 40 και πλέον χρόνια πλούσιας καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

Επίσης, το Soundtrope φέρνει τους Γιάννη Αγγελάκα και Νίκο Βελιώτη την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου με παλιά και νέα τραγούδια από τις δισκογραφικές κυκλοφορίες τους.

Επίσης για πρώτη φορά φέτος θα ξεκινήσει μία νέα ενότητα στο φεστιβάλ με τίτλο Hand In Hand φιλοξενώντας εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις από καλλιτέχνες με ειδικές ανάγκες αλλά και εκθέσεις φωτογραφίας από άτομα με οπτική αναπηρία πλαισιωμένοι από παιδαγωγούς ειδικής αγωγής, εικαστικούς αλλά και φωτογράφους.

Φέτος, το Soundtrope Festival ξεκινάει τη συνεργασία με το άλλο πετυχημένο φεστιβάλ των Ιωαννίνων, τη Photometria. Θα φιλοξενηθούν καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό και τα δύο φεστιβάλ θα επιμεληθούν από κοινού οπτικοακουστικές παραστάσεις σε όμορφα και ιστορικά κτίρια της πόλης.

Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή 1η  Δεκεμβρίου με τη συναυλία του Ψαραντώνη.

Όλα θα ξεκινήσουν όμως με ένα pre-fest πάρτυ, στο Θυμωμένο Πορτραίτο, στις 19 Οκτωβρίου.


Το Soundtrope φέτος είναι οι εξής:

MICHAEL GIRA & NORMAN WESTBERG (SWANS) / MICK HARVEY & J.P. SHILO w./

STEVE SHELLEY & GLENN LEWIS / DREW MCDOWALL (COIL) / ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ /

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ / MMMΔ / MAY ROOSEVELT /

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 24 / ΣΕΙΡΙΟΣ ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ / THEODORE / JEF MAARAWI /

JACK HEART & THE LOVE GHOSTS / LIP FORENSICS / DANAI NIELSEN /

DISKOTEKKEN / ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ / RENDEECE / TUMBLE WEED /

BLUES PEOPLE / ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΤΟΥ LARRY BIRD / ELEPHANT/ USHALA /

TRANS NEPTUNIAN OBJECTS / ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΝΤΙΝΑΣ / PETROS FUZZHEAD /

ΩΧΤΟΜΗΔΕΝ / NOISY P / ARIANNA GAZCA / JOHANNES CHRISTOPHER GERARD /

MICHELLE GRASSO / MARCUS GRYSCZOK / SASHA IHNATOVICH / BURAK KUM /

SONIA LI /MICHAEL LYONS / DIANA POPUT / DENES RUZSA / FRUZSINA SPITZER /

ΚΩΣΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ / ΊΡΙΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back