Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα Puzzle με τέσσερα κομμάτια

Εικόνα του άρθρου Ένα Puzzle με τέσσερα κομμάτια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2019, 16:12
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ θα παρουσιάσει το Soundtrope Festival στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, από 10 έως 23 Νοεμβρίου. Το πρότζεκτ έχει τον τίτλο «Puzzle», και επιχειρεί να δημιουργήσει ένα παζλ… φωτογραφίας, ζωγραφικής, μουσικής και λογοτεχνίας, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

«Πυρήνας» του εγχειρήματος είναι πέντε φωτογραφίες. Φωτογράφοι ο Χρήστος Τσιούρης, η Κατερίνα Κούρου, η Αριστούλα Μπέτη, ο Παναγιώτης Μάντζιος και ο Κωνσταντίνος Χατζής. Και οι πέντε φωτογραφίες είναι εκτυπωμένες σε ανάγλυφο χαρτί. Ο επισκέπτης θα εισέρχεται στον χώρο της «έκθεσης» αυτής με ένα μαντίλι δεμένο στα μάτια. Το σκεπτικό είναι ο κάθε επισκέπτης να αγγίζει και να ανιχνεύει τις λεπτομέρειες των φωτογραφιών, ενώ θα υπάρχουν επίσης αντικείμενα που απαθανατίζονται στις φωτογραφίες, όπως ξύλο, ύφασμα κ.λπ. και ηχητική περιγραφή.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι του Puzzle. Το δεύτερο αφορά πίνακες ζωγραφικής, που θα έχουν δημιουργήσει πέντε ζωγράφοι, ακούγοντας την ηχητική περιγραφή των φωτογραφιών, και που θα εκτίθενται. Οι ζωγράφοι είναι: Έλενα Πλιάτσικα, Χρήστος Κολιός, Λούλα Γρυπαίου, Λήδα Μάντζιου, Κωνστανίνος Λάμπρου.

Το τρίτο κομμάτι του Puzzle είναι το μουσικό. Πέντε μουσικοί συνολικά –ο καθένας ξεχωριστά- θα ηχογραφήσουν… μια φωτογραφία. Θα υπάρχει δηλαδή μια μουσικοηχητική συνοδεία στην κάθε φωτογραφία.  Οι μουσικοί είναι: Κώστας Δημητρίου, Μαρία Σακκά, Παναγιώτης Βούλγαρης, Βασίλης Λαγδάς, Θύμιος Σφαιρόπουλος.

Και το τελευταίο κομμάτι είναι λογοτεχνικό. Οι πέντε φωτογραφίες θα συνοδεύονται κι από ένα λογοτεχνικό κείμενο (ποίημα ή πεζό), το οποίο θα έχουν γράψει, ακούγοντας τις ηχητικές περιγραφές, η Κική Σαραντέα, η Δήμητρα Σιούκα, η Βέρα Εμμανουηλίδου, η Χάρις Μέγα και Γιώργος Γεωργούλας.

Τα εγκαίνια του πρότζεκτ θα γίνουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 18:00, με τους διοργανωτές να ετοιμάζουν και μια μουσική περφόρμανς-έκπληξη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο του Μουσείου: 2651064065.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back