Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Με ασκήσεις απαντούν ΗΠΑ και Νότια Κορέα

Εικόνα του άρθρου Με ασκήσεις απαντούν ΗΠΑ και Νότια Κορέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2017, 15:02
ΚΟΣΜΟΣ

«Μεγάλη πυρηνική κεφαλή» είναι ικανός να φέρει ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε χθες η Βόρεια Κορέα.

Από την πλευρά τους ΗΠΑ και Νότια Κορέα απάντησαν με κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, όπου δοκιμάστηκαν δύο πύραυλοι, ενώ η Ουάσιγκτον ζήτησε την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον επιβεβαίωσε ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην πρώτη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου και ζήτησε την ανάληψη δράσης από την διεθνή κοινότητα. Ειδικοί προειδοποίησαν ότι η αμερικανική Πολιτεία της Αλάσκας θα βρεθεί εντός της εμβέλειας των πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ εάν τέτοιου είδους πύραυλοι ενταχθούν στο οπλοστάσιό της. 

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν ότι την εκτόξευση διέταξε και επέβλεψε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν και ότι ο πύραυλος διένυσε μια απόσταση 933 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια της πτήσης του, η οποία διήρκεσε 39 λεπτά.

Αναλυτές σημειώνουν ότι οι λεπτομέρειες της πτήσης αυτής υποδεικνύουν πως ο νέος πύραυλος έχει δραστικό βεληνεκές που υπερβαίνει τα 8.000 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι μεγάλο μέρος των ηπειρωτικών ΗΠΑ βρίσκεται εντός της εμβέλειάς του και ότι οι βορειοκορεάτες επιστήμονες σημείωσαν μεγάλη πρόοδο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back