ΚΟΣΜΟΣ

Με αντίποινα απαντά η Μόσχα στις απελάσεις

Εικόνα του άρθρου Με αντίποινα απαντά η Μόσχα στις απελάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/12/2016, 16:45
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζητά από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δώσει το «πράσινο φως» για την απέλαση 35 Αμερικανών διπλωματών από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, καθώς και να απαγορεύσει στα μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής να χρησιμοποιούν μια «ντάτσα» και μια αποθήκη στη Μόσχα ως αντίποινα στις κυρώσεις της Ουάσιγκτον, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοια βήματα αναπάντητα, η αμοιβαιότητα είναι νόμος της διπλωματίας και των διεθνών υποθέσεων, ως εκ τούτου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πρότεινε στον Πρόεδρο να κηρύξει persona non grata 31 μέλη του προσωπικού της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα και τέσσερις διπλωμάτες από το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Η Ουάσιγκτον, καθιστώντας υπεύθυνη την Μόσχα για τις κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ αλλά και κατηγορώντας την κυβέρνηση Πούτιν για ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, προέβη στην απέλαση 35 ρώσων διπλωματών και στην απαγόρευση εισόδου σε εγκαταστάσεις.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε λόγο για «προσπάθειες να πληγούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.» προκαλώντας την οργή της Μόσχας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε χαρακτηρίσει αστήρικτες τις αιτιάσεις των ΗΠΑ, ενώ είχε σημειώσει ότι οι κυρώσεις που επέβαλε στη χώρα δεν θα μείνουν αναπάντητες.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back