ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μαζικά υπέρ της αντιπροέδρου

Εικόνα του άρθρου Μαζικά υπέρ της αντιπροέδρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2022, 23:53
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μια αεροφωτογραφία που τραβήχτηκε με drone δείχνει χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπροέδρου Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ να διαδηλώνουν στην Plaza de Mayo στο Μπουένος Άιρες, μετά την απόπειρα δολοφονίας της. Αργεντινή, Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022.

Την Πέμπτη το βράδυ ένας άνδρας έστρεψε ένα γεμάτο όπλο στο κεφάλι της Κίρσνερ από πολύ μικρή απόσταση την ώρα που αυτή χαιρετούσε υποστηρικτές της μπροστά από το σπίτι της στο Μπουένος Άιρες. Σύμφωνα με τις εικόνες, ο άνδρας φαίνεται να πατά τη σκανδάλη, όμως το όπλο του δεν εκπυρσοκρότησε.

Η Κριστίνα Κίρσνερ, νυν αντιπρόεδρος της χώρας και πρόεδρος της Γερουσίας, παραμένει επτά χρόνια μετά την αποχώρησή της από την προεδρία της Αργεντινής μια πολιτικός με ιδιαίτερα μεγάλη επιρροή στη χώρα.

Αυτή την περίοδο δικάζεται για μια υπόθεση διαφθοράς. Στις 22 Αυγούστου ο εισαγγελέας ζήτησε να της επιβληθεί ποινή 12 ετών κάθειρξης και να αποκλειστεί δια βίου από τα αιρετά αξιώματα. Η Κίρσνερ, η οποία αρνείται τις κατηγορίες, καταγγέλλει μια πολιτική δίκη.

Φωτογραφία: EPA/Juan Ignacio Roncoroni

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back