ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μαζί για την απόσυρση του νόμου»

Εικόνα του άρθρου «Μαζί για την απόσυρση του νόμου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2018, 20:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια μέρα πριν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη πρύτανη, ο υποψήφιος Γιώργος Θυφρονίτης, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητά του στο αίτημα για απόσυρση του νόμου για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-ΤΕΙ Ηπείρου, καλεί το συνυποψήφιό του Γιάννη Γεωργίου «να συνταχθεί ευθέως με τη θέση που εξέφρασα, αυτή της απόσυρσης του νομοσχεδίου».

Ο κ. Γεωργίου, στην ανακοίνωσή του για την αναβολή των εκλογών εξαιτίας των φοιτητικών κινητοποιήσεων έβαλε στην ίδια γραμμή φοιτητές και υπουργείο κάνοντας λόγω για «καταστατικές συμπεριφορές». Πιο συγκεκριμένα, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «αμφίβολης τεκμηρίωσης». Ο κ. Θυφρονίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του συνυποψηφίου του και τόνισε ότι «η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί παρά να χαροποιεί όλους εμάς που από την πρώτη στιγμή κάναμε σαφή την αντίθεσή μας στο σχέδιο νόμου. Δεδομένου ότι το σχέδιο νόμου θέτει ασφυκτικά χρονικά πλαίσια εφαρμογής, καθώς όλα τα τμήματα του ΤΕΙ περιλαμβάνονται στο επόμενο μηχανογραφικό ως τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι προτάσεις για σταδιακή απορρόφηση των τμημάτων ή για ‘προσεκτικές κινήσεις’ κατά την εφαρμογή του νόμου είναι μη ρεαλιστικές». 

Ο κ. Γεωργίου, σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε κρατήσει μια πιο ήπια στάση απέναντι στο νόμο.

ΣΧΟΛΙΑ
Κοσμας
Για να υπάρχει μια λογική στο επιχειρημα του κ. Θυφρονίτητη, και αν ειναι να περάσουν απο κοσκινο τα τμηματα του ΤΕΙ, τοτε θα πρέπει να περάσουν απο την ιδια διαδικασία αξιολόγησης και ολα τα υπαρχοντα τμηματα Πανεπιστημιων,
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back