Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κατά «κατεστημένων συμπεριφορών»

Εικόνα του άρθρου Κατά «κατεστημένων συμπεριφορών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2018, 13:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο πεδίο των «κατεστημένων συμπεριφορών» κατατάσσει ο υποψήφιος πρύτανης Γιάννης Γεωργίου τόσο την κινητοποίηση των φοιτητών που ανέβαλλε τις εκλογές, όσο και τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-ΤΕΙ Ηπείρου. 

Ο κ.  Γεωργίου θεωρεί ότι «το δικαίωμα της αβίαστης έκφρασης, μέσω της ψήφου τους, των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας καταπατήθηκε με βίαιο και αντιδημοκρατικό τρόπο από ομάδα φοιτητών, που κινείται οργανωμένα και επιβάλλει τη θέλησή της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων». Καλεί μάλιστα σε «προληπτικά μέτρα» λέγοντας ότι «ενέργειες αυτής της μορφής δεν είναι μόνο καταδικαστέες, αλλά πρέπει, με τη συνεργασία όλων, να αποτρέπονται εν τη γενέσει τους και να αντιμετωπίζονται άμεσα».

Για πρώτη φορά σε ανακοίνωσή του ο κ. Γεωργίου χαρακτηρίζει το σχέδιο συγχώνευσης «αμφίβολης τεκμηρίωσης»: «Ένα ισχυρό πανεπιστήμιο, το πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας,  δεν μπορεί να χτιστεί με εξαγγελίες και αμφίβολης τεκμηρίωσης σχέδια νόμου ούτε να στηριχτεί σε υποσχέσεις και αόριστες δεσμεύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back