ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και σε συγχρωτισμό

Εικόνα του άρθρου Μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και σε συγχρωτισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2020, 22:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά από μια εβδομάδα υποχρεωτικής μάσκας στα Γιάννενα, οι εξηγήσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ουσιαστικά αλλάζουν το μέτρο.

 Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη την Ελλάδα στους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Αυτό αναφέρει και ο «χάρτης COVID» που ισχύει από χτες: Μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και όλους τους εξωτερικούς με συγχρωτισμό.

Επίσης, άλλα πράγματα που ισχύουν στο «επίπεδο 3» όπου βρίσκονται και τα Γιάννενα: Δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί (που ίσχυε και πριν).

Ανώτατο όριο ατόμων για τις συναθροίσεις τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους για τις περιοχές του επιπέδου 3, το όριο είναι 9 άτομα, με μάσκα, όπως συμπληρώνει ο πίνακας.

Επίσης, διευκρίνισε ότι «είναι σημαντικό να κινούμαστε με μάσκα σε όλους του χώρους και όσο περισσότερο τη χρησιμοποιούμε τόσο σημαντικότερο είναι». Για την εστίαση, πρόσθεσε ότι «δεν χρησιμοποιούμε τη μάσκα όταν δειπνούμε και καθόμαστε στο τραπέζι, ωστόσο, όταν κινούμαστε μέσα στο εστιατόριο ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπόλοιπο κόσμο και πρέπει να φοράμε μάσκα».

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως δεν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε νέα περιοριστικά μέτρα και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα που ήδη ισχύουν: «Η συζήτηση για τη λήψη νέων μέτρων ή την αλλαγή επιπέδου συναγερμού, δεν βοηθά το στόχο μας. Δεν χρειάζονται μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία μας και των γύρω μας. Αρκεί να τηρήσουμε αυτά που ισχύουν», τόνισε.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back