Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μαραθώνιος» κινητοποιήσεων και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «Μαραθώνιος» κινητοποιήσεων και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2023, 17:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις , διαμαρτυρίες προγραμματίζουν διάφοροι φορείς στα Γιάννενα, από σήμερα μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέμα και τον βαρύτατο αντίκτυπό του, τα ραντεβού πληθαίνουν.

Τα συλλαλητήρια της περασμένης Τετάρτης ήταν τεράστια και η συγκέντρωση στα Γιάννενα δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Επιγραμματικά, στα Γιάννενα θα συμβούν τα εξής, από σήμερα 10 Μαρτίου μέχρι την επόμενη εβδομάδα:

Το Συντονιστικό συνελεύσεων και καταλήψεων του ΦΣ Εστιακών, ΠΤΝ, Φιλοσοφίας, Ιστορικού/Αρχαιολογικού καλεί σε:  
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/3 ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3 ΣΤΙΣ 5.30 Μ.Μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΔΙΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ 14-15/3
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ 1 Μ.Μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Το συντονιστικό αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα που γίνεται στο βωμό του κέρδους με τις πλάτες της κυβέρνησης. Παρά τις προσπάθειες των κυβερνητικών στελεχών και των ΜΜΕ για συγκάλυψη, είναι ξεκάθαρο πως αυτό τράφηκε από τις αλλεπάλληλες ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του σιδηροδρομικού δικτύου σε ιδιώτες-αρπακτικά. Ενώ η εταιρία απαλλάχθηκε από κάθε χρέος και χρηματοδοτείται με 50 εκατ. ευρώ ετησίως, άφηνε ασυντήρητο και ρημαγμένο το σιδηροδρομικό σύστημα, τους συρμούς, υποστελέχωνε τις υπηρεσίες»

ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, Σύλλογος ΟΤΑ:
Συγκέντρωση την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 17.30, στην κεντρική πλατεία

Το ΕΚ Ιωαννίνων αναφέρει:

«Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της πόλης μας, οι μαθητές και οι φοιτητές με τον παλμό τους, μετέτρεψαν τη θλίψη και την οργή σε αγώνα, σε φωνή, έγιναν η φωνή των νεκρών και έστειλαν την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια.

Η απεργία πραγματοποιήθηκε ενάντια στην οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης του δολοφονικού εγκλήματος στα Τέμπη, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ενάντια στα μέτρα καταστολής και εκφοβισμού του λαού και παρά την απουσία της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ, την οποία τα συνδικάτα προ πολλού έχουν ξεπεράσει».

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων τονίζει:

«Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα»                                               

Ο σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας. Στους Δήμους αυτές οι πολιτικές έχουν οδηγήσει σε 64 νεκρούς συναδέλφους τα τελευταία χρόνια και εκατοντάδες σακατεμένους, ενώ οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. Η λειτουργία των δήμων ως επιχειρήσεις, η οικονομική αυτοτέλεια, η ανταποδοτικότητα, τα τροφεία και τα αντίτιμα βάζουν στο ζύγι του κόστους τη δική μας υγεία και ασφάλεια. Μέσα ατομικής προστασίας δεν χορηγούνται, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας γενικεύονται οι υποδομές εγκαταλείπονται, τα οχήματα και τα μηχανήματα μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back