ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μανιτάρια: «Από το δάσος στο τραπέζι»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2020, 12:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκδήλωση με τίτλο «Μανιτάρια και τρούφες: Από το δάσος στο τραπέζι» θα γίνει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 13:00, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» (Καποδιστρίου 20).

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Incredible - Innovation Networks of Cork, Resins and Edibles in the Mediterranean basin», που σκοπό έχει να στηρίξει συνέργειες μεταξύ της έρευνας και της επιχειρηματικής καινοτομίας για υπηρεσίες σχετικές με τα Μη Ξυλώδη Δασικά Προϊόντα στη Μεσόγειο και απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό της πόλης των Ιωαννίνων. Το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Οικολογίας είναι αυτό που συμμετέχει, από ελληνική πλευρά, στα δίκτυα για τα μανιτάρια και τις τρούφες, καθώς και για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση του Σαββάτου θα κάνει η Καλλιόπη Στάρα από το Εργαστήριο Οικολογίας.

Θα μιλήσουν ο Θανάσης Ντίνος από τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Ηπείρου («Εδώδιμα και δηλητηριώδη μανιτάρια στην Ελλάδα και στην Ήπειρο») και ο Βασίλης Μυλωνάς από το Troufa Club («Τα βασικά είδη των υπόγειων μανιταριών στην Ελλάδα και στην Ήπειρο»). Ο Παναγιώτης Σιαφάκας θα μαγειρέψει μανιτάρια ενώ θα γίνουν και μαθήματα γευσιγνωσίας με την υποστήριξη του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back