Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 20-08-2019, 13:25
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων», της Σοφίας Ευτυχιάδου και της Ελένης Ευθυμίου, σε σκηνοθεσία της τελευταίας, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για τα 25α Μερκούρεια.

Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 23 Αυγούστου, στις 21:30, στο Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» στις Συκιές (Κ. Κουν 13)

Το έργο «Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων»: ένα έργο φόρος τιμής στη μητρότητα και το μυστήριο της ζωής. Τρεις γυναίκες. Τρεις διαφορετικές γενιές. Που τις ενώνει ένας ομφάλιος λώρος. Μια παράσταση για τη ζωή, που «συμβαίνει όταν άλλα προγραμμάτιζες εσύ», για την προσμονή, τον φόβο ή και την άρνηση της μητρότητας. Το θεατρικό αυτό έργο ήταν μια παραγγελία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να στηρίξει την παραγωγή νεοελληνικών κειμένων.

Ταυτότητα παράστασης

Σύλληψη-Ιδέα: Ελένη Δημοπούλου

Σκηνοθεσία-Μουσική: Ελένη Ευθυμίου

Σκηνικά-Κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ

Κίνηση: Τάσος Παπαδόπουλος

Βίντεο: Θανάσης Καφετζής

Παραγωγή Ήχου: Μανόλης Σταματιάδης

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Κατασκευή Σκηνικού: Άκης Μάστακας

Βοηθός Ενδυματολόγου: Αγγελική Βράνου Δαρίτση

Βοηθός Σκηνογράφου: Χριστίνα Κατσαρέα.

Παίζουν: Ελένη Δημοπούλου, Χαρά Ζησιμάτου, Σοφία Μπλέτσου

Στο βίντεο εμφανίζεται η νεαρή Λένια Μιχαηλίδη.

Στο τραγούδι «Όταν γίνεις Μάνα» τραγουδούν οι σοπράνο Ειρήνη Δόβα και Ελένη Ευθυμίου. Πιάνο, τρομπέτα και ακορντεόν έπαιξε ο Μανόλης Σταματιάδης. Τσέλο έπαιξε ο Κορνήλιος Σταματιάδης.

Στα τραγούδια της παράστασης ακούγονται οι φωνές των τριών ηθοποιών της παράστασης και της Ελένης Ευθυμίου. Οι φωνές τους ηχογραφήθηκαν στο στούντιο του Παναγιώτη Γκόη.

Menoumespiti-Wash
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα