ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μάλτα: Κατέρρευσε το «Γαλάζιο Παράθυρο»

Εικόνα του άρθρου Μάλτα: Κατέρρευσε το «Γαλάζιο Παράθυρο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2017, 16:26
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το πλέον εμβληματικό τουριστικό σύμβολο της Μάλτας, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό και σε αρκετές παραγωγές όπως το «Game of Thrones» δεν υπάρχει πια.

Πρόκειται για ένα σχηματισμό βράχων, γνωστό ως Azure Window (Γαλάζιο Παράθυρο) καθώς δημιουργούσε μια αψίδα πάνω από τα γαλάζια νερά που είναι αγαπημένος προορισμός για τους δύτες, κατέρρευσε χθες Τετάρτη, καθώς η Μάλτα επλήγη από σφοδρή θαλασσοταραχή και θυελλώδεις ανέμους.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόσεφ Μουσκάτ έκανε λόγο για ένα «θλιβερό γεγονός».

Οι γεωλόγοι είχαν από καιρό προειδοποιήσει ότι ο σχηματισμός των βράχων, στη βορειοδυτική ακτή του μικρού νησιού Γκόζο, διαβρώνεται με ταχείς ρυθμούς και οι αρχές είχαν απαγορεύσει την πρόσβαση των τουριστών πάνω σε αυτόν.

Ο πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ότι το διάσημο φυσικό μνημείο της Μεσογείου ανέκαθεν απειλούνταν με καταστροφή λόγω της διάβρωσης. «Αυτή η θλιβερή ημέρα έφθασε», έγραψε ο Μουσκάτ.

Σε δήλωσή του, ο Τουριστικός Οργανισμός του Γκόζο ανέφερε ότι το αναπόφευκτο συνέβη και το νησί έχασε ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατά του.   

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back