ΚΟΣΜΟΣ

Μαίνονται οι μάχες στη Μαριούπολη

Εικόνα του άρθρου Μαίνονται οι μάχες στη Μαριούπολη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2022, 19:16
ΚΟΣΜΟΣ

Εκρήξεις σημειώθηκαν στη δυτική Ουκρανία, κοντά στην πόλη Λβοφ, που έχει ξαναγίνει στόχος της ρωσικής εισβολής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες (πάντα, είναι πολύ δύσκολο να εξακριβωθούν, ωστόσο στην περιοχή υπάρχουν ακόμα ρεπόρτερς πρακτορείων ειδήσεων), πρόκειται για βομβαρδισμούς σε αποθήκες οπλισμού.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Κιέβου ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, την οποία ανακάλεσε λίγες ώρες μετά, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Στη Μαριούπολη οι μάχες πλέον γίνονται τετράγωνο το τετράγωνο, με τις ρωσικές δυνάμεις να φέρονται ότι έχουν πάρει αιχμαλώτους, κοντά στην αγορά Κίροφ. Αντίστοιχα, σε εξέλιξη ήταν το πρωί του Σαββάτου ουκρανική αντεπίθεση στην περιοχή της Χερσώνας.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο live blog του Τύπου Ιωαννίνων


Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί από την πολιορκημένη Μαριούπολη της Ουκρανίας, όπως δήλωσε σήμερα στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε νωρίτερα πως μίλησε με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ουκρανία σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν για την απομάκρυνση των αμάχων, μετά τη δήλωση του γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν ότι θα προτείνει στη Ρωσία ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τους αμάχους να φύγουν από την πόλη η οποία τελεί υπό την πολιορκία των ρωσικών δυνάμεων.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποΐτσένκο είπε πως η κατάσταση στην περικυκλωμένη πόλη παραμένει κρίσιμη, με οδομαχίες να διεξάγονται στο κέντρο της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back