Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 11-08-2017, 12:43
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά σε 10 χωριά στο νότο της Αλβανίας, στους δήμους Δρόπολης και Φοινίκης.

Μετά από σχετικό αίτημα των αλβανικών αρχών δύο ελληνικά αεροσκάφη καναντέρ επιχειρούν ήδη στην περιοχή.

«Από τις 7.15 το πρωί τα δύο ελληνικά καναντέρ βρίσκονται στην περιοχή, στα χωριά της Αλβανίας, όπου ζει η ελληνική μειονότητα και από εκείνη την ώρα ενεργούν και κάνουν ρίψεις προκειμένου να μειώσουν ή να σβήσουν την πυρκαγιά, η οποία είναι πολύ δύσκολη, γιατί είναι και σε ορεινό έδαφος και δεν υπάρχει δυνατότητα καλού συντονισμού με τα επίγεια τμήματα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», για τη συνδρομή της Ελλάδας σε επιχείρηση κατάσβεση πυρκαγιάς στη γειτονική χώρα.

Τα καναντέρ ρίχνουν νερό στα πιο επικίνδυνα μέτωπα, στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Βουλιαράτι και Δρόβιανη, ενώ η φωτιά έσβησε στα χωριά Γεωργουτσάτι και Ζερβάτι. 

Έντονα είναι τα μέτωπα πυρκαγιών και στην περιοχή της Μουζίνας και του Καρδικακιού στο Δήμο της Φοινίκης.

Οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων δήμων, Δρόπολης και Φοινίκης, κάνουν λόγο για τεράστιες καταστροφές, χωρίς όμως να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να έχουν μια σαφή εικόνα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Παναγιώτης Μπάρκας, από το Αργυρόκαστρο, έχουν ήδη καεί κατοικίες, ένας ιερός ναός, απειλήθηκε η Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ενώ υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό και σκοπιμότητα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα