Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Μάικλ Σιν: Από ηθοποιός, ακτιβιστής

Εικόνα του άρθρου Μάικλ Σιν: Από ηθοποιός, ακτιβιστής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2016, 16:32
ΚΟΣΜΟΣ

Παρατά την υποκριτική και στρέφεται στον ακτιβισμό για την καταπολέμηση του ακροδεξιού λαϊκισμού.

Ο Βρετανός ηθοποιός Μάικλ Σιν σύμφωνα με τον «Independent» αφήνει το Λος Άντζελες  και μετακομίζει στη γενέτειρά του στο Πορτ Τάλμποτ της νότιας Ουαλίας με σκοπό την καταπολέμηση της δημαγωγικής φασιστικής πολιτικής, που πιστεύει ότι μαστίζει τη Δύση την τελευταία δεκαετία.

Το Πορτ Τάλμποτ, με πληθυσμό 37.000 κατοίκους, υπερψήφισε το Brexit, ένα αποτέλεσμα που απογοήτευσε τον ηθοποιό και που συνέτεινε στην απόφασή του να αφοσιωθεί στον ακτιβισμό αρχίζοντας τη δράση από την πόλη όπυ γεννήθηκε. 

Οι φόβοι του εντάθηκαν μετά και την άνοδο του Τραμπ και τις εντάσεις που έχουν συσσωρευτεί από τη διχαστική ρητορική του.

Ο Σιν άρχισε να στρέφεται στον ακτιβισμό σε θέματα πολιτικής και κοινωνίας το 2011, όταν συντόνισε το θεατρικό έργο Το Πάθος στο Πορτ Τάλμποτ με εκατοντάδες κατοίκους να λαμβάνουν μέρος σε αυτό. 

Επίσης ανέπτυξε σημαντική δράση υπέρ της Unicef και πέρασε ολόκληρους μήνες ταξιδεύοντας μεταξύ Βρετανίας και Ισπανίας για να εξετάσει κοινωνικά προγράμματα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στη γενέτειρά του.

Μιλώντας στην εφημερίδα Times ο Σιν τόνισε: «Όπως οι ναζί έπρεπε να είχαν εμποδιστεί στη Γερμανία τη δεκαετία του 1930, έτσι και αυτή η κατάσταση που σημειώνει άνοδο πρέπει να σταματήσει. Αυτό δεν πρόκειται να μοιάζει έτσι έπειτα από δέκα χρόνια. Τα πάντα έχουν αλλάξει. Τα ζάρια ρίχνονται ξανά», υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back