Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μαγγελάνος» από τους Khaossia

Εικόνα του άρθρου «Μαγγελάνος» από τους Khaossia
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2016, 10:35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια μουσικοθεατρική παράσταση με τη συνοδεία μουσικής από τους Khaossia παρουσιάζεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 20:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Οι Khaossia είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο συγκρότημα made in Italy. Η μουσική τους συνδυάζει το ιταλικό παραδοσιακό στοιχείο με μουσικές του κόσμου. Στα Γιάννενα έρχονται στο πλαίσιο ευρωπαϊκής τους περιοδείας.

Η μουσικοθεατρική παράσταση των Khaossia βασίζεται σε χειρόγραφο του Ιταλού θαλασσοπόρου και συνταξιδιώτη του Μαγγελάνου Antonio Pigafetta (1492-1531), όπου περιγράφεται λεπτομερώς η πρώτη αποστολή περίπλου της Γης από το Μαγγελάνο. Στόχος της παράστασης είναι η ανάδειξη του συναισθηματικού κόσμου και της εσωτερικής πάλης που βίωσε ο Μαγγελάνος ανάμεσα στις καθιερωμένες αξίες που είχε ο ίδιος ως Ευρωπαίος πολίτης του 16ου αι. και στην επαφή του με το διαφορετικό του νέου κόσμου που ανακαλύπτει. Συντελεστές: Luca Congedo: (πνευστά), Vincenzo Urso (φωνή και μπουζούκι), Fabio Turchetti (φωνή και ακορντεόν), Giancarlo Picci (ηθοποιός), Hermes Mangialardo (visual art), μετάφραση από τα ιταλικά στα ελληνικά θεατρικών πράξεων 1 έως 7 (υποτιτλισμός):  Ελένη Κασάπη, Γεώργιος Παππάς, Κυριακή Γρίβα, Κων/νος Σκανδάλης

Τη διοργάνωση της παράστασης αυτής στα Γιάννενα έχουν αναλάβει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, η Oμάδα Παιδικού Θεάτρου «Φτου και Βγαίνω» και η Περιφέρεια της Απουλίας στην Κάτω Ιταλία.

Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ. Προπώληση στο κατάστημα «Ίρις» και στα βιβλιοπωλεία «Αναγνώστης», «Κουμπλομάτης», «Πρόκος» και «Χαρτέξ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back