ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ στις 29 Μαΐου

Εικόνα του άρθρου Μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ στις 29 Μαΐου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2019, 20:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ με τίτλο «Όλοι ταξιδεύουμε μαζί» θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαΐου, στις 10.30 το πρωί, στον πεζόδρομο μπροστά από τη Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, με είσοδο ελεύθερη. 

Το φεστιβάλ διοργανώνουν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη. Πραγματοποιείται δε στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θέματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;».

Διακόσιοι μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Ηπείρου θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα για το κοινό ταξίδι των ανθρώπων στον πλανήτη Γη… Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές με όχημα το θέατρο διερευνούν και παρουσιάζουν με τον δικό τους τρόπο δρώμενα για το πώς αντιλαμβάνονται το «Ποιος είμαι εγώ;», «Ποιος είναι ο άλλος;», «Τι μας ενώνει διαχρονικά στο κοινό μας ταξίδι στον πλανήτη Γη;» και «Πώς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα μαζί ως διαφορετικοί και ίσοι;».

Συμμετέχουν: 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, Νηπιαγωγείο Κληματιάς, 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας, Γυμνάσιο Ελεούσας, Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς, Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων, Εργαστήρι δραματοθεραπείας, συμβουλευτικής & εκπαίδευσης «Ανοιχτό Παράθυρο» και η πολιτιστική ομάδα του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας Juventa Polyglotta.

Οι εκπαιδευτικοί: Ντίνα Τάλλου, Μαρία Τοπολιάτη, Βάσω Βάββα, Τάσος Τόκας, Ελένη Αγγέλη, Ευρώπη Καζαντζίδου,  Χριστόφορος Πουλίζος, Μαλαματένια Λίζου, Χριστίνα-Ερίσα Χαντζάρη, Μαρίνα Καμποσιώρη, Δημήτρης Κονετάς, Βασιλική Μήτρακα, Ελένη Καλύβα, Κουτονιά Χάρις, Κωστής Ιωάννης, Μαγουλιώτη Θεοδώρα. Αμαλία Παπακώστα, Φερενίκη Φαρμάκη, Βίκη Βάββα, Σόνια Βλάχου.

Τον όλο συντονισμό έχει ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Κονετάς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3