Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 9-10-2017, 13:03
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά,  το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων διοργανώνει «Σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής και Λόγου» για όλους όσους ενδιαφέρονται για τη θεατρική τέχνη.

Στα σεμινάρια διδάσκουν έμπειροι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι και καθηγητές με συναφείς ειδικότητες.

Φέτος, από το ΔΗΠΕΘΕ, θα γίνουν μαθήματα υποκριτικής για ενήλικες (αρχαρίων και προχωρημένων), θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, θέατρο για εφήβους, ειδικές θεματικές ενότητες για το θέατρο «Masterclass», ενώ θα λειτουργήσει και η Ερασιτεχνική Πειραματική Σκηνή.

Πιο αναλυτικά τα σεμινάρια είναι τα εξής, ανά κύκλο:

1ος Κύκλος: Σεμινάρια υποκριτικής για ενήλικες (τμήματα αρχαρίων/προχωρημένων, μαθήματα κάθε Σάββατο, με το πρόγραμμα να βρίσκεται υπό διαμόρφωση).

Α. Υποκριτική: Τα μαθήματα που γίνονται στηρίζονται στη μέθοδο Στανισλάφσκι για την υποκριτική τέχνη. Είναι χωρισμένα σε δυο μεγάλες ενότητες: α) Εισαγωγή στην υποκριτική τέχνη και β) Το χτίσιμο ενός ρόλου.

Β. Αυτοσχεδιασμός κι ανάπτυξη εκφραστικών μέσων.

Γ. Ορθοφωνία.

2ος Κύκλος: Θέατρο για εφήβους (μαθήματα κάθε Σάββατο).

Εισαγωγή στην υποκριτική που απευθύνεται σε εφήβους.

3ος Κύκλος: Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά (τμήματα από 4 έως 7 ετών και από 7 έως 12 ετών).

4ος Κύκλος: Ειδικές θεματικές ενότητες «Masterclass» (κατά περίπτωση κύκλοι σεμιναρίων και δίδακτρα).

Σεμινάρια-διαλέξεις, Workshop-Masterclass (καταξιωμένοι ειδικοί διδάσκουν πάνω στα αντικείμενά τους), εργαστήρια δημιουργικής γραφής.

5ος κύκλος: Λειτουργία ερασιτεχνικής πειραματικής σκηνής (πρόγραμμα μαθημάτων υπό διαμόρφωση). Τα μαθήματα αφορούν όλους όσους επιθυμούν να κοινωνήσουν τη δραματική τέχνη συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε ομάδες που στο τέλος της θεατρικής χρονιάς θα παρουσιάσουν θεατρικές παραστάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ, οι εγγραφές ξεκίνησαν και γίνονται στα γραφεία του Θεάτρου (Παπάζογλου 5, Αρχοντικό Πυρσινέλλα). Τα μαθήματα θα αρχίσουν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου. Πληροφορίες: 2651025670.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα