ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Μαθαίνουμε ανατομία και φυσιολογία από zoom»

Εικόνα του άρθρου «Μαθαίνουμε ανατομία και φυσιολογία από zoom»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2021, 17:19
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής και ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλούν τους φοιτητές των σχολών επιστημών υγείας σε σύσκεψη σήμερα Τρίτη 6/4 στις 17:00 έξω από το κυλικείο Ιατρικής, μπροστά στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 7/4.

Στο κάλεσμα τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «ως αυριανοί επιστήμονες που στόχο θα έχουν να προσφέρουν υπηρεσίες για την προάσπιση της υγείας του λαού, παρακολουθούμε με αγανάκτηση την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας. Ο καθημερινός θάνατος δεκάδων συνανθρώπων μας, οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, τα καθημερινά χιλιάδες κρούσματα, τα νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε μίας νόσου, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν ασθενείς με λοιπή νοσηρότητα δεν μας αφήνουν αδιάφορους. Μας εξοργίζουν».

Καταγγέλλουν επίσης ότι «αντι να ενισχύσουν το Ε.Σ.Υ πετάνε στο δρόμο 570 συμβασιούχους του ΠΓΝΙ» και σε σχέση με τα μαθήματα, αναφέρουν:

«Μαθαίνουμε ανατομία και φυσιολογία κάνοντας ζουμ σε εικόνες πίσω από την οθόνη! Δεν έχουμε στοιχειώδη κλινική εμπειρία και στο άμεσο μέλλον η πιο απλή ιατρονοσηλευτική πράξη θα φαντάζει βουνό με ολέθριες συνέπειες για την υγεία των μελλοντικών ασθενών μας! Συνάδελφοι βιολόγοι, έχουν να μπουν σε εργαστήριο και να εκτελέσουν πείραμα εδώ και 13 μήνες».

Συμμετέχουν επίσης στην κινητοποίηση στο ΠΓΝΙ στις 7/4, στις 12.30

Στηρίζουν τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ για ενίσχυση του ΕΣΥ και των συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και επιπλέον ζητούν:

  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές
  • Να ξεκινήσουν άμεσα με ασφάλεια με διδάσκοντες, καθηγητές και εργαζόμενους οι κλινικές και πρακτικές ασκήσεις, τα εργαστήρια και οι διαλέξεις.
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί των φοιτητών των σχολών Επιστημών Υγείας
  • Πρόσληψη προσωπικού, αξιοποίηση υποδομών μέτρα προστασίας και σχέδιο ώστε να μην υποβαθμιστούν άλλο οι σπουδές μας.
  • Να αντιμετωπιστούν τα κενά που συσσωρεύτηκαν.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3