ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μαθαίνοντας για το formaggio

Εικόνα του άρθρου Μαθαίνοντας για το formaggio
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2017, 18:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Είκοσι τελειόφοιτοι μαθητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» επισκέφθηκαν πρόσφατα τυροκομεία στην Ιταλία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ , όπου ήρθαν σε επαφή με τις τεχνικές τυροκόμησης παραδοσιακών ιταλικών τυριών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη στο συνεταιριστικό τυροκομείο «Caseificio Nuova Martignana», που παράγει το πολύ γνωστό ΠΟΠ τυρί Parmigiano-Reggiano. Εκεί οι σπουδαστές διαπίστωσαν το  όφελος των κτηνοτρόφων που δημιουργούν υγιείς συνεταιρισμούς. Οι σπουδαστές επισκέφθηκαν ακόμη τις υπόγειες σπηλιές στις οποίες ωριμάζει το ΠΟΠ τυρί formaggio di fossa di Sogliano για να αποκτήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, καθώς και το Δημόσιο Τεχνικό Αγροτικό Ινστιτούτο «Αugusto Ciuffelli» όπου διδάσκεται η γαλακτοκομία-τυροκομία. Η εκπαιδευτική αυτή εμπειρία στην Ιταλία έκλεισε με ένα τριήμερο σεμινάριο για το ιταλικό παγωτό (gelato) στο Universita dei Sapori.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back