ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη: Συνάντηση για τους συμβασιούχους στο ΠΓΝΙ

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: Συνάντηση για τους συμβασιούχους στο ΠΓΝΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2022, 10:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το θέμα των 217 συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων συζήτησε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη με τον διοικητή του νοσοκομείου, Νίκο Κατσακιώρη. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπεύθυνος Υγείας της ΝΕ Δημήτρης Τζιάλλας.

Το θέμα συζητήθηκε και στη Βουλή, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση της κας Τζούφη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων που λήγουν στις 31 Μαρτίου και πρόσθεσε ότι ζήτησε οικονομοτεχνικές μελέτες από τις διοικήσεις των νοσοκομείων για να αποφασιστεί η εκχώρηση ή όχι εργασιών σε εργολάβους.

Η κα Τζούφη ανέφερε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αυξήσει το κόστος για το ΠΓΝΙ και θα οδηγήσει στην ανεργία εργαζόμενους με

προϋπηρεσία και προσφορά, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας.

Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων και ζητά την παράταση των συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022, με τριπλή μοριοδότηση ώστε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (8.000 πανελλαδικά) να παραμένουν στο σύστημα υγείας, με νέες συμβάσεις. Τέλος, μίλησε για την ανάγκη νέων οργανογραμμάτων με μόνιμες θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back