ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Μ. Τζούφη: «Σκόπιμα παραμελήθηκαν οι ΤοΜΥ»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Σκόπιμα παραμελήθηκαν οι ΤοΜΥ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2023, 22:11
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ) επισκέφθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη, μαζί με την υποψήφια Κωστούλα Μάκη και το συντονιστή Οργάνωσης Υγείας, Λάμπρο Παπανδρέου.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συζήτησε με εργαζόμενους-ες, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την υποστελέχωση και τις συνεχείς αποσπάσεις» και την έλλειψη ψηφιακής διασύνδεσης των ΤΟΜΥ με τις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν πως η ίδρυση των ΤοΜΥ αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία για την παροχή υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης σε τοπικό επίπεδο, αλλά και ότι «η λειτουργία τους παραμελήθηκε σκόπιμα από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία υποστηρίζει ανοιχτά πως η πρωτοβάθμια φροντίδα πρέπει να παρέχεται από τον ιδιωτικό τομέα».

Τόνισαν δε ότι «η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να προβλέπει τη συγκρότηση 380 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα και τη δικτύωσή τους με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και τις δομές Ψυχικής Υγείας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3