ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Μ. Τζούφη: «Προτεραιότητα οι δομές ψυχικής υγείας»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Προτεραιότητα οι δομές ψυχικής υγείας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2023, 17:04
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Δομές ΑμεΑ και ψυχικής υγείας στα Γιάννενα επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη: Πιο συγκεκριμένα, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε το Κέντρο Ημέρας Άνοιας της ΕΨΕΠ (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας & Παρέμβασης) και συναντήθηκε επίσης με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Αναπηρία «Κυψέλη».

Ακόμα, μαζί με τον ψυχίατρο και πρώην βουλευτή Χρήστο Μαντά, επισκέφθηκαν τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα» στη Ζίτσα, την πρώτη δομή πανελλαδικά για την εκπαίδευση και διαβίωση ενηλίκων με αυτισμό, και τις δομές της ΕΠΡΟΨΥΗ (Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της κας Τζούφη, «κοινή διαπίστωση αποτέλεσε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν οι δομές της περιοχής, αλλά και η ανάγκη περαιτέρω υποστήριξης ενηλίκων και παιδιών με αναπηρίες και ψυχικά νοσήματα».

Είπε επίσης ότι χρειάζονται προσλήψεις στις δομές και πως οι δομές θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν, με στοχευμένη χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Πρόσθεσε ακόμα ότι «η ψυχική υγεία και η αναπηρία είναι πεδία ειδικής ευαλωτότητας, κοινωνικού στιγματισμού, ανισοτήτων και διακρίσεων. Για το λόγο αυτό αποτελούν προτεραιότητα μιας προοδευτικής πολιτικής δύναμης που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας, ώστε να ενισχύσει τις δομές και να καλύψει όσο το δυνατόν πληρέστερα τις αυξημένες ανάγκες».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back