Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Τζούφη: «Ομολογούν πρόωρες εκλογές»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Ομολογούν πρόωρες εκλογές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2022, 16:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη, ανταπάντησε στον υφυπουργό Περιβάλλοντος και επίσης βουλευτή Ιωαννίνων, της ΝΔ, Γιώργο Αμυρά, σχετικά με την καταστροφή στον Λούρο. Η Τζούφη επισημαίνει την «εκλογική» παρατήρηση του κ. Αμυρά και λέει ότι «για πρώτη φορά μέλος της κυβέρνησης ομολογεί ότι θα προκηρυχθούν άμεσα πρόωρες εκλογές».

Στο προκείμενο, για τα μέτρα δηλαδή, η κα Τζούφη αναφέρει ότι «αναμασά τις προτάσεις του ΟΦΥΠΕΚΑ», όπως έκανε και στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή από το ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.

«Δεν δεσμεύεται για την υλοποίησή τους, δεν παρουσιάζει σαφές χρονοδιάγραμμα και δεν έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τις ‘βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενέργειες’ που προτείνει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής».

Επίσης, κατηγορεί τον κ. Αμυρά ότι δεν βάζει στο «κάδρο» των ευθυνών την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία κατηγορείται για την καταστροφή (και όχι άδικα).

«Οι ισορροπίες και οι συσχετισμοί εντός της ΝΔ δεν αφορούν κανέναν, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος του φυσικού μας περιβάλλοντος» αναφέρει.

Εν τέλει, η κα Τζούφη τον εγκαλεί γιατί όπως αναφέρει, «ο κ. Αμυράς, μιλώντας για ‘προεκλογικό ενδιαφέρον για τα περιβαλλοντικά ζητήματα του νομού Ιωαννίνων’, δείχνει πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος και το κόμμα του την πολιτική, τις δημόσιες παρεμβάσεις και την προστασία της ίδιας της φύσης: αν δεν υπάρχει (προ)εκλογική ιδιοτέλεια, προσωπικό και κομματικό όφελος, δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως τίποτα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back