ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Μ. Τζούφη: «Οι υδρογονάνθρακες δεν έχουν θέση σε ‘πράσινο’ μέλλον»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Οι υδρογονάνθρακες δεν έχουν θέση σε ‘πράσινο’ μέλλον»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2023, 11:20
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Στην περιοχή του Βουτσαρά, στον Δήμο Ζίτσας, βρέθηκε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια, μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων.

Η κα Τζούφη τόνισε στις δηλώσεις της και στις συζητήσεις της ότι «οι υδρογονάνθρακες δεν έχουν θέση σε ένα ‘πράσινο’ μέλλον» και υπογράμμισε πως το σενάριο των εξορύξεων εξετάστηκε και απορρίφθηκε προς όφελος της κλιματικής ουδετερότητας και της περιβαλλοντικής προστασίας.

Σημείωσε επίσης πως «η ΝΔ παρουσιάζει τις εξορύξεις ως ‘μαγική λύση’ στα προβλήματα της περιοχής, αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος».

Η κα Τζούφη συναντήθηκε με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά και συζήτησε για τις δυσκολίες όπως η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σύγχρονου εξοπλισμού, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «σε ένα Κέντρο Υγείας που καλύπτει μια απαιτητική περιοχή με πολλούς ηλικιωμένους». Παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για την υγεία και στη συνέχεια, συναντήθηκε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «διαπιστώθηκε η εγκατάλειψη των δημόσιων υποδομών, ο μαρασμός της παραγωγικής βάσης, οι δυσκολίες στην πρόσβαση, ο αναξιοποίητος πολιτιστικός πλούτος, η ανύπαρκτη τουριστική ανάπτυξη και η σταδιακή ερήμωση των χωριών».

Τέλος, σημείωσε ότι σημαντικό θέμα είναι η ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, στοχεύοντας στην «ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας με πλήρως λειτουργικές δομές υγείας, στελεχωμένα σχολεία, υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, οικονομικές ενισχύσεις και ειδικά κίνητρα σε όσες και όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back