Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

M. Τζούφη: «Μπορεί να πέσαμε αλλά θα σηκωθούμε…»

Εικόνα του άρθρου M. Τζούφη: «Μπορεί να πέσαμε αλλά θα σηκωθούμε…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2023, 23:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ήταν «ιδιαίτερα αρνητικό και απρόσμενο… ωστόσο η μάχη δεν έχει τελειώσει». Αυτό είναι ένα πρώτο σχόλιο της Μερόπης Τζούφη, η οποία επανεκλέγεται.

Η κα Τζούφη ευχαριστεί τους πολίτες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων. «Το ποσοστό του 24.4%, αν και αισθητά χαμηλότερο από αυτό του 2019 (36.4%), παραμένει υψηλό και πάνω από το πανελλαδικό αποτέλεσμα» σημειώνει. Παράλληλα απευθύνει το ευχαριστώ της σε όσους και όσες την εμπιστεύτηκαν για μια ακόμη φορά, τους/τις συνυποψήφιους/ες, τους φίλους και φίλες του κόμματος που έδωσαν τη μάχη στο νομό.

Στην ανακοίνωσή της κάνει αναφορά και στη διαδικασία της αποτίμησης των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Το βέβαιο είναι πως χρειάζεται ανασύνταξη, ουσιαστική αυτοκριτική και ανάληψη της ευθύνης, ώστε με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα να παλέψουμε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πρωταγωνιστική παρουσία της Αριστεράς στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Να αποτρέψουμε έναν παντοδύναμο και ανεξέλεγκτο ηγεμόνα-πρωθυπουργό να καταργήσει όλες τις κατακτήσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα. Να καταστήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μια ισχυρή και μαχητική αντιπολίτευση, στο πλευρό του κόσμου της εργασίας και των νέων. Μπορεί να πέσαμε, αλλά θα σηκωθούμε και θα συνεχίσουμε» τονίζει η κα Τζούφη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back