Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Τζούφη: «Μείωση-ρεκόρ στον αριθμό εισακτέων»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Μείωση-ρεκόρ στον αριθμό εισακτέων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2022, 13:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, αναφέρει σχετικά με τη (νέα) μείωση του αριθμού εισακτέων, κατά 9.000 περίπου πανελλαδικά και 279 στα Γιάννενα, ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ εργάζεται μεθοδικά για τη συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Η κα Τζούφη επισημαίνει ότι αυτή η περικοπή είναι πριν καν εφαρμοστεί η ΕΒΕ και ότι η ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων για το 2022, δηλαδή των διαθέσιμων θέσεων, επιφύλασσε μια μείωση-ρεκόρ από το 2011 μέχρι σήμερα. «Πρόκειται για μείωση της τάξης του -11,2% σε σχέση με την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά» σημειώνει.

Καταγγέλλει το υπουργείο ότι λίγες μέρες πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις, «δεν διστάζει να αναστατώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες, τις οικογένειές τους, αλλά και τα ίδια τα ΑΕΙ, στέλνοντας μήνυμα πως ήδη έχει καταστρώσει τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων».

«Η υπουργός Παιδείας, με θράσος και μανία απέναντι στα δημόσια ΑΕΙ, έχει δηλώσει πως στόχος είναι ‘να απεγκλωβιστούν οι νέοι από τα Πανεπιστήμια’. Όμως έφτασε η ώρα να απεγκλωβιστεί η δημόσια Παιδεία από την ίδια και την κυβέρνηση Μητσοτάκη» καταλήγει η βουλευτής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back