ΕΛΛΑΔΑ

Επιχορηγούμενο ίντερνετ για πρωτοετείς φοιτητές

Εικόνα του άρθρου Επιχορηγούμενο ίντερνετ για πρωτοετείς φοιτητές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2017, 12:23
ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ξεκινά η δράση «εύρυ-where» που αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στους δικαιούχους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της χώρας, που εγγράφονται για πρώτη φορά σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 - 2018.

Η υλοποίηση της δράσης πραγματοποιείται με τη μέθοδο Voucher (κουπόνι) σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2017-18. Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται στα 5,00 ευρώ ανά μήνα και έχει χρονική διάρκεια 12 μήνες.

Η συνολική αξία του κουπονιού καλύπτει κατά μέγιστο το 80% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης των δικαιούχων.

Οι δικαιούχοι πρωτοετείς φοιτητές επισκεπτόμενοι τον δικτυακό τόπο της δράσης https://www.eury-where.gr/ μπορούν να αποκτήσουν το προσωπικό τους κουπόνι, με το οποίο θα μπορούν στη συνέχεια  να προβούν σε νέα ή να διατηρήσουν ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Στόχοι της δράσης είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, και η βιώσιμη αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών στην χώρα μας.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 3.062.000 ευρώ σε δημόσια δαπάνη και χρηματοδοτείται στο σύνολό του από πόρους προερχόμενους από το αποθεματικό ταμείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back