Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη: Καθυστερήσεις και ασάφειες για προγράμματα

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: Καθυστερήσεις και ασάφειες για προγράμματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2020, 16:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με το συνήθη και διαχρονικό τρόπο ασάφειας, απαντάει το Υπουργείο Ανάπτυξης στη βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, η οποία κατέθεσε τις επιστολές του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ως αναφορά. Η κοινοβουλευτική αναφορά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και το «δίαυλο» που έχει ανοίξει με το Επιμελητήριο.

Το Επιμελητήριο ζητάει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στους δύο κύκλους του Αναπτυξιακού Νόμου και επίσης, να λυθούν τα προβλήματα στα Περιφερειακά Όργανα Ελέγχου και κατά συνέπεια, της υποβολής εκθέσεων ελέγχου στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Επενδύσεων (ΠΣΚΕ).

Για εσκεμμένη ασάφεια κάνει λόγο η Μερόπη Τζούφη στις απαντήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στις επιστολές του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή.

Για το θέμα του Αναπτυξιακού, το υπουργείο επικαλείται «φόρτο εργασίας» καθώς έχουν υποβληθεί 603 επενδυτικά σχέδια και τη σύμπτωση της προθεσμίας υποβολής με την «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων».

Βέβαια, τα αποτελέσματα καθυστερούν από πέρυσι το καλοκαίρι, οπότε και έληξαν οι προθεσμίες υποβολής. Η γενική καθυστέρηση είναι σχεδόν κανόνας πλέον και το υπουργείο λέει ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η σύνταξη και έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων» για τον Γ’ κύκλο».

Για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, δεν δίνει κάποια προθεσμία.

Η κα Τζούφη στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «το αρμόδιο υπουργείο επικαλείται φόρτο εργασίας και ενημερώνει πως βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας των στοιχείων του γ’ κύκλου, δίχως ωστόσο να θέτει σαφές χρονοδιάγραμμα για τα εκκρεμή αποτελέσματα των δύο προηγούμενων φάσεων» και ότι «επιβεβαιώνει την αδυναμία υποβολής των εκθέσεων ελέγχου στο και προτρέπει τις επιχειρήσεις να καταθέτουν τα επενδυτικά τους σχέδια σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες ή ιδιώτες ορκωτούς ελεγκτές-λογιστές, δίνοντας τη δυνατότητα ανάκλησης με επιστροφή του παραβόλου που καταβλήθηκε στα περιφερειακά όργανα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3