Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Μ. Τζούφη: Έρχονται διορισμοί στην Ειδική Αγωγή

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: Έρχονται διορισμοί στην Ειδική Αγωγή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2018, 22:39
ΕΛΛΑΔΑ

Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση υποσχέθηκε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη στη συνάντηση που είχε σήμερα με μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής (ΠΕΣΕΑ). Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη εξασφαλιστεί τα κονδύλια για την επόμενη χρονιά.

Η συνάντηση γνωριμίας στο υπουργείο Παιδείας, έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ενώ έμφαση δόθηκε στα μορφωτικά δικαιώματα των ΑμεΑ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Παιδείας «κοινό τόπο αποτέλεσε η διαπίστωση ότι, ειδικά κατά την περίοδο της κρίσης, η Ειδική Αγωγή έχει υποστεί πλήγματα, αλλά και πως τα τελευταία χρόνια έχουν ληφθεί θετικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυσή της, όπως η δυνατότητα ολοήμερης λειτουργίας των σχολίων, που πρόσφερε ανακούφιση στους γονείς και τα παιδιά».

Ωστόσο, σύμφωνα με την Μερόπη Τζούφη «μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, όπως η επικαιροποίηση των εργαλείων και του πλαισίου εκπαιδευτικής στήριξης των παιδιών, επισημαίνοντας ότι το σύστημα στηρίζεται στη διαρκή προσπάθεια και την αφοσίωση που επιδεικνύουν οι εκπαιδευτικοί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back