Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 20-05-2022, 16:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων, κατέθεσε, μαζί με το Νίκο Φίλη τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναφορά στη Βουλή με την επιστολή του συλλόγου Ατόμων με νόσο του Crohn & Ελκώδη Κολίτιδα (HELLESCC).

Ο σύλλογος κάνει λόγο για άνιση μεταχείριση των μαθητών του διαδικτυακού λυκείου, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και επισημαίνει ότι οι εν λόγω μαθητές-τριες πρόκειται να εξεταστούν σε θέματα της τράπεζας θεμάτων και σε ύλη που δεν έχουν διδαχθεί, καθώς δεν παρακολούθησαν την ίδια ύλη με τους συμμαθητές τους στη δια ζώσης διδασκαλία λόγω καθυστερήσεων, ελλείψεων καθηγητών και τεχνικών προβλημάτων.

Μεταξύ των λύσεων που προτείνονται είναι να εξεταστούν οι μαθητές της συγκεκριμένης ομάδας είτε ενδοσχολικά είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι οι εξετάσεις πρέπει να αφορούν στην ύλη που καλύφθηκε, με θέματα που έχουν οριστεί από τους διδάσκοντες, ή οι μαθητές να εξαιρεθούν από την εξεταστική διαδικασία και να προαχθούν με το μέσο όρο των δύο τετραμήνων - όπως έγινε τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus