Μ-Λ ΚΚΕ: «Εικόνα μεγάλων ελλείψεων» στην Υγεία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2020, 15:12

Το Μ-Λ ΚΚΕ Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του για την εξάπλωση της πανδημίας, κατηγορεί κυβέρνηση-Περιφέρεια Ηπείρου για «εγκληματικές ευθύνες για τη μετατροπή βιομηχανίας και πολυκαταστήματος του νομού σε εστία  μετάδοσης του ιού την ώρα που εγκαλούν τους εργαζόμενους για ‘ατομική  ευθύνη’».

Το κόμμα τονίζει ότι είναι κυβερνητική επιλογή να «αφεθεί η υγεία και η ασφάλεια των εργατών στα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας και της απαίτησης της για τη διασφάλιση της κερδοφορίας της, που οδηγεί στη σημερινή κατάσταση».

Προσθέτει ακόμα ότι κάποια από τα απαγορευτικά μέτρα, «στοχεύουν σε βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και είναι καίριας σημασίας ζήτημα η πάλη ενάντια στην επιβολή τους. Τελευταία στο στόχαστρο της άθλιας προπαγάνδας της ατομικής ευθύνης έχουν βρεθεί οι νεολαίοι που ‘δεν συμμορφώνονται’ και συναθροίζονται στις πλατείες, την ίδια ώρα που ο κόσμος στοιβάζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι μαθητές σε πολυμελή τμήματα και οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης».

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταθέτει τις εξής προτάσεις:

  • Ενίσχυση του ΕΣΥ και στην Ήπειρο με τις αναγκαίες προσλήψεις.
  • Δημιουργία νέων ΜΕΘ και ΜΑΦ. Μαζικά, επαναληπτικά, δωρεάν διαγνωστικά τεστ
  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων.
  • Κάνεις εργαζόμενος να μην χάσει την δουλειά του. Δουλειά με δικαιώματα.
  • Άδειες ειδικού σκοπού για τις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων.
  • Ελάχιστη κρατική υποχρέωση η διασφάλιση της δημόσιας δωρεάν υγείας και η παρεμπόδιση της διασποράς του κορονοϊου στην κοινότητα.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back