Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Κεφάλα: Η «σημαντικότητα» της καταγραφής αθλητικών υποδομών

Εικόνα του άρθρου Μ. Κεφάλα: Η «σημαντικότητα» της καταγραφής αθλητικών υποδομών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2022, 17:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα παρενέβη στην κοινοβουλευτική διαδικασία με ερώτηση προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών καταγραφής των Δήμων στην ψηφιακή βάση «Πέλοπας», τα αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις τόσο για τους 332 Δήμους της χώρας συνολικά όσο και σε τοπικό επίπεδο για την περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων.

Στην ανακοίνωσή της η κα Κεφάλα αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι στη Βουλή τόνισε τη «σημαντικότητα» (sic) της πρωτοβουλίας και την «αναγκαιότητα της ύπαρξης μιας ενιαίας ψηφιακής βάσης καταγραφής όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας τόσο για την πρόσβαση σε μια συγκροτημένη, ολοκληρωμένη και ασφαλή πηγή πληροφόρησης όσο και για τον εκτενή έλεγχο σε όλα τα στάδια στην ανάληψη αθλητικών έργων».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της κας Κεφάλα, ο κ. Αυγενάκης απάντησε, «αναλύοντας τη σημαντική πρόοδο των διαδικασιών καταγραφής» και «υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της Κ.Ε.Δ.Ε. για την στενή συνεργασία με το Υπουργείο στον συνολικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος». Είπε επίσης ότι η «μεγάλη πλειονότητα» των Δήμων που έχει ήδη ανταποκριθεί θετικά και είπε ότι το82% των Δήμων της ελληνικής επικράτειας έχει ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα ενώ εκκρεμεί η εγγραφή 60 Δήμων από τους 332 συνολικά. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί στην ψηφιακή πλατφόρμα 4.108 αθλητικές εγκαταστάσεις, 1.744 γήπεδα ποδοσφαίρου, 1.266 ανοιχτές εγκαταστάσεις - ανοιχτά γήπεδα, 529 κλειστά γυμναστήρια, 361 αθλητικά κέντρα, 117 εθνικά στάδια, 51 ανοιχτά κολυμβητήρια, 26 κλειστά κολυμβητήρια, 10 σκοπευτήρια και 4 ναυταθλητικά κέντρα.

Η κα Κεφάλα δεν διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της κάποια στατιστικά της καταγραφής του Δήμου Ιωαννιτών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back