ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Ελισάφ: «Τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα»

Εικόνα του άρθρου Μ. Ελισάφ: «Τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2021, 21:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την καθιερωμένη επιδημιολογική ενημέρωση έκανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Ελισάφ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή, λέγοντας ότι «σε αντίθεση με άλλες φορές, τα πράγματα εξελίσσονται μάλλον καλύτερα». Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως είπε, τα κρούσματα ήταν 261, με τα μισά από αυτά να προέρχονται από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Κατσικά (εξήγησε δε ότι η ενημέρωση για τα κρούσματα στον Κατσικά γινόταν τμηματικά). Ένας μικρός αριθμός των κρουσμάτων εντοπίζεται επίσης στις φυλακές του Σταυρακίου. Οι νοσηλείες ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία ανέρχονται σε 17.

Με το δεδομένο ότι πολλά κρούσματα αφορούν δομές, ο κ. Ελισάφ είπε ότι «φαίνεται πως ο αριθμός των κρουσμάτων στην πόλη είναι κάτω από 20 την ημέρα…» και εξέφρασε την προσδοκία ότι θα «πέσουν» τα κρούσματα λόγω και της αύξησης των εμβολιασμών. «Ο ιός είναι εδώ, αλλά χωρίς να αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση. Ελπίζω την επόμενη φορά τα δεδομένα να είναι καλύτερα και να ξεκινήσουμε τις διά ζώσεις συνεδριάσεις ίσως και τον επόμενο μήνα» είπε ο δήμαρχος στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back