Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Ελισάφ: «Ογκώδη με βοήθεια»

Εικόνα του άρθρου Μ. Ελισάφ: «Ογκώδη με βοήθεια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2020, 17:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού Ιωαννίνων για τον… δανεισμό στον Δήμο Ιωαννιτών υπηρεσιών εργολάβου που συνεργάζεται με τον Δήμο Ζίτσας επιβεβαίωσε επί της ουσίας ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Το θέμα έθεσε αρχικά στη συνεδρίαση ο Θωμάς Γιωτίτσας από την «Ενότητα Πολιτών».

Και, ως συνήθως, κάθε φορά που τίθεται θέμα καθαριότητας, η δημοτική αρχή καταγγέλλει την αντιπολίτευση για το «όχι» που έχει πει στην ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη, ένα «όχι» βέβαια που περιελάμβανε διάφορα επιχειρήματα. «Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Δεν το ξέρατε όλοι το Σεπτέμβριο όταν ψηφίζατε κατά της ανάθεσης σε ιδιώτη ότι υπήρχε πρόβλημα; Αναμένουμε την πρόσληψη 38 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις για να συνδράμουν στην αποκομιδή, ενώ είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τον ορισμό ιδιώτη (σ.σ. για 2+1 μήνες λόγω… καλοκαιριού). Επιλέξαμε τον διαγωνισμό και όχι την απευθείας ανάθεση για λόγους διαφάνειας. Υπάρχει ‘καταιγίδα’ ογκωδών και είναι αδύνατον η υπηρεσία να ανταπεξέλθει. Ζήτησα λοιπόν τη βοήθεια των γειτονικών δήμων» τόνισε ο δήμαρχος, χωρίς να διευκρινίσει τη μορφή αυτής της συνεργασίας.

Λίγο αργότερα, ο Νίκος Γκόντας έσπευσε να κουνήσει το δάχτυλο στην αντιπολίτευση για τα προβλήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή: «Η καθαριότητα έχει πρόβλημα γιατί για μία ψήφο δεν υπάρχουν ιδιώτες… Η δημοτική αρχή έχει κάνει ό,τι μπορεί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back