Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δανεικοί» για τα ογκώδη;

Εικόνα του άρθρου «Δανεικοί» για τα ογκώδη;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2020, 17:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ζίτσας, αλλά και την αντίστοιχη των Ιωαννίνων, καθώς, σύμφωνα με τη σχετική του ανακοίνωση, η Ζίτσα δάνεισε στα Γιάννενα ένα JCB και ένα φορτηγό στο Δήμο Ιωαννιτών για να μαζέψουν τα ογκώδη των Ιωαννίνων.

 «Επειδή όμως προφανώς και δεν υπήρχαν αρκετό προσωπικό και μηχανήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες και του Δήμου Ζίτσας αλλά και άλλων δήμων, ο δήμαρχος Ζίτσας δάνεισε και τον εργολάβο στον οποίο αναθέτει τα δικά του έργα» αναφέρει ο σύλλογος, μεταξύ άλλων.

Σημειωτέον, η κατάσταση με τα ογκώδη στα Γιάννενα είναι σοβαρή. Ο Δήμος Ιωαννιτών βγήκε 11 το πρωί της Τετάρτης 26 Αυγούστου να μαζέψει τα απορρίμματα, από συγκεκριμένα σημεία της πόλης μετά από πολλές διαμαρτυρίες και καταγγελίες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχει αποσύρει και τους κάδους ογκωδών.

Καταγγέλλει επίσης ότι «δεν υπήρχε καμία απόφαση κανενός συλλογικού οργάνου (Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής κλπ) σε κανένα από τους δύο Δήμους» και διατυπώνει ερωτήματα «για τη σύμβαση που έχει ο Δήμος Ζίτσας με το συγκεκριμένο εργολάβο ώστε να συλλέγει τα ογκώδη άλλου Δήμου».

Ενδιαφέρον έχει επίσης το σημείο όπου ο σύλλογος εργαζόμενων αναφέρει ότι «την ίδια στιγμή που ο Δήμος Ιωαννιτών κάνει τέτοιου είδους συμφωνίες από την «αγωνία να λύσει το πρόβλημα», την ώρα που ο αρμόδιος αντιδήμαρχος βγαίνει άπαξ εβδομαδιαίως στα κανάλια για να κάνει εκκλήσεις για το πρόβλημα των ογκωδών στην πόλη, καμία πρόβλεψη δεν έχει γίνει για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, τη στιγμή που υπάρχουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες άνεργοι στο νομό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back