ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Καμεράτα συμπράττει με την Εθνική Λυρική Σκηνή

Εικόνα του άρθρου Η Καμεράτα συμπράττει με την Εθνική Λυρική Σκηνή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2018, 14:15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Συναυλία με τίτλο «Βραδιά όπερας» θα δώσει η Καμεράτα, η Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 20:30, στην αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς» στην πανεπιστημιούπολη.

Η συναυλία θα γίνει σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με την οποία συμπράττουν τρεις διεθνώς καταξιωμένοι λυρικοί τραγουδιστές, η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη, ο τενόρος Νίκος Στεφάνου και ο βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Χλίτσιου.

Στη συναυλία θα ακουστούν φημισμένες άριες, ντουέτι και ορχηστρικά αποσπάσματα από γνωστές όπερες του λυρικού ρεπερτορίου, όπως ο Κουρέας της Σεβίλλης, το Ελιξίριο του Έρωτα, Κάρμεν, Ναμπούκο, Τραβιάτα, Ντον Πασκουάλε, Καβαλερία Ρουστικάνα, Θαΐς κ.ά.

«Η Καμεράτα πραγματοποιεί για πρώτη φορά συναυλία με θέμα της την όπερα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεργάζεται μαζί της και υποστηρίζει καλλιτεχνικά την προσπάθεια αυτή» σημειώνεται σε ανακοίνωση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου.

Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη συναυλία, το Πανεπιστήμιο θα διαθέσει λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει από την Περιφέρεια Ηπείρου στις 20:00.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back