Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λυματολάσπη, διαγωνισμός ενόψει

Εικόνα του άρθρου Λυματολάσπη, διαγωνισμός ενόψει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2020, 19:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «πλήρη και απόλυτη δικαίωση» κάνει η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ για την πολιτική της επιλογή να ακυρώσει τον διαγωνισμό για τη διαχείριση της λυματολάσπης, τον οποίο είχε προχωρήσει η πρώην δημοτική αρχή

Στη σημερινή του συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ αποφάσισε την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ. Το φυσικό αντικείμενο του διαγωνισμού αφορά την απομάκρυνση της λυματολάσπης τόσο της αποθηκευμένης μέσα σε διάστημα έξι μηνών όσο και της ποσότητας που θα παράγεται για διάστημα 18 μηνών.

Η υπόθεση της λυματολάσπης είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της απερχόμενης και της επερχόμενης δημοτικής αρχής στα τέλη του καλοκαιριού. «Το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ υποχρεώθηκε να μην προχωρήσει στην κατακύρωση του αποτελέσματος κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις που είχαν διατυπωθεί από τις παρατάξεις της δημοτικής αρχής» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Δημαρχείο, με αφορμή την επαναπροκήρυξη του έργου, κάνει λόγο για «εξοικονόμηση σημαντικών πόρων», η οποία οφείλεται κυρίως, όπως σημειώνεται, «στην απόφαση της σημερινής διοίκησης να δημοπρατήσει τις αποθηκευμένες ποσότητες με βάση τον όγκο και όχι το βάρος, το οποίο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αναπροσαρμόζεται».

«Το γεγονός αυτό από μόνο του αρκεί να δώσει τις πιο αποστομωτικές απαντήσεις σε όσους επέμεναν μέχρι και την τελευταία στιγμή σε έναν διαγωνισμό που δεν στηριζόταν σε αντικειμενικά δεδομένα» τονίζεται.

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ακόμη ότι ο (ακυρωμένος) διαγωνισμός με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ αφορούσε την απομάκρυνση μόνο των αποθηκευμένων ποσοτήτων στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back