Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 19-06-2017, 08:16
ΚΟΣΜΟΣ

Ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά σε μουσουλμανικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι, στο βόρειο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλοι 10, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ειδικότερα, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχθηκε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα (τοπική ώρα - 2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην οδό Seven Sisters, κοντά στο πάρκο Φίνσμπερι. Σε ανάρτησή του στο Twitter το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας ανέφερε ότι ο οδηγός ενός βαν παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από το ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο 48χρονος οδηγός του βαν συνελήφθη, αφού ακινητοποιήθηκε από το πλήθος. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που έχουν δεχτεί επίθεση με μαχαίρι, όπως μετάδιδαν νωρίτερα βρετανικά ΜΜΕ.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι το αιματηρό περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας ανέφερε πάντως ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς καλώντας τις αρχές ν' αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τα τεμένη στην Βρετανία.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα