ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

​Λίστα Μπόργιανς: Ταυτοποιήθηκαν 1.000 δικογραφίες

Εικόνα του άρθρου ​Λίστα Μπόργιανς: Ταυτοποιήθηκαν 1.000 δικογραφίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2016, 01:21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 1.000 δικογραφίες φορολογουμένων που περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς έχουν ήδη ταυτοποιηθεί από τις εισαγγελικές αρχές και αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να κινήσουν τις διαδικασίες για τον περαιτέρω έλεγχο των περιπτώσεων αυτών. 

Εκτιμάται ότι στο άμεσο μέλλον θα ολοκληρωθεί η πλήρης ταυτοποίηση 5.000 φορολογούμενων από τους 10.500 που περιλαμβάνονται συνολικά στη λίστα που επεξεργάζονται οι αρμόδιες αρχές.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ντίσελντορφ από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρπερτ Βάλτερ Μπόργιανς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο γενικός γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Κώστας Χρήστου στο πλαίσιο της συνεργίας των δύο πλευρών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. 

Ο κ. Αλεξιάδης είναι ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στο Ντίσελντορφ με την οποία εγκαινιάζεται η έναρξη των σεμιναρίων επιμόρφωσης των πρώτων 25 στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, της ΓΓΔΕ, του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στην πάταξη της φοροδιαφυγής. 

Η επιμόρφωση θα γίνει στο πλαίσιο της Συμφωνίας που είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο κατά την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρπερτ Βάλτερ Μπόργιανς στην Αθήνα και αποτελεί το δεύτερο βήμα συνεργίας των δύο πλευρών. Το πρώτο βήμα έγινε με την παράδοση στην χώρα μας από τον Βάλτερ Μπόργιανς της γνωστής λίστας -που φέρει πλέον το όνομά του- στην οποία περιέχονται 10.500 φορολογούμενοι με καταθέσεις στην Ελβετία.

Ο Βάλτερ Μπόργιανς δήλωσε ότι με τη συνέχιση της συνεργίας ο στόχος είναι να δοθούν δύο μηνύματα. Το πρώτο, προς τους Έλληνες πολίτες, ότι είναι καιρός να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα και τα έχουν ενδεχομένως βγάλει στο εξωτερικό χωρίς να τα δηλώσουν. Και ένα δεύτερο ότι η Ελλάδα, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή βοήθεια παίρνει την κατάσταση στα χέρια της με μεγάλη επιτυχία. 

Ο Βάλτερ Μπόργιαν άφησε αιχμές προς την προηγούμενη κυβέρνηση που δεν δέχθηκε την βοήθεια που της προσφέρθηκε από το κρατίδιο σε επίπεδο παροχής τεχνογνωσίας ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί αυτή η προσφορά έγινε δεκτή από τη σημερινή κυβέρνηση. Μάλιστα αναφέρθηκε με ιδιαίτερο θετικά σχόλια στην πρόοδο που σημειώνουν οι έλεγχοι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back